10 de juliol de 2020 10/7/20

Els 22 monuments ja llueixen amb tot la seua esplendor als carrers de Mislata

Els 22 monuments ja llueixen amb tot la seua esplendor als carrers de Mislata - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Els 22 monuments ja llueixen amb tot la seua esplendor als carrers de Mislata - (foto 2)
  Els 22 monuments ja llueixen amb tot la seua esplendor als carrers de Mislata - (foto 3)
  Els 22 monuments ja llueixen amb tot la seua esplendor als carrers de Mislata - (foto 4)
  Els 22 monuments ja llueixen amb tot la seua esplendor als carrers de Mislata - (foto 5)
  Els 22 monuments ja llueixen amb tot la seua esplendor als carrers de Mislata - (foto 6)
  Els 22 monuments ja llueixen amb tot la seua esplendor als carrers de Mislata - (foto 7)
  Els 22 monuments ja llueixen amb tot la seua esplendor als carrers de Mislata - (foto 8)
  Els 22 monuments ja llueixen amb tot la seua esplendor als carrers de Mislata - (foto 9)
  Els 22 monuments ja llueixen amb tot la seua esplendor als carrers de Mislata - (foto 10)

  Amb els 22 monuments ja al carrer, Mislata encén la metxa de les Falles per a viure els quatre dies més intensos del calendari. Al final, totes les comissions han pogut completar sense incidents la tradicional nit de la plantà i els jurats de cadascuna de les seccions han anat passant al llarg del matí per les onze falles de Mislata, que competeixen en diferents seccions, de la tercera a la setena, per a valorar la qualitat artística, l'enginy i la gràcia de cada monument.

  Des de la nit de la plantà, que va estar precedida per la Nit de l'alba, les comissions de Mislata i els seus més de 4.000 fallers i falleres envaeixen els carrers i places per a festejar la seua setmana gran. Arriben els dies de música i pólvora, torna la sàtira i la bellesa dels monuments i es respira un ambient festiu únic, capaç de contagiar a la resta de la ciutadania d'eixe esperit faller tan nostre.

  En tots els casals l'activitat s'ha tornat trepidant. Cercaviles, macletaes, sopars i revetles omplen una agenda que ja no pararà fins al pròxim dia 19 de març. A banda del programa de cada comissió, hi ha diversos actes en els quals participaran de forma conjunta totes les comissions, com el tradicional costum de visitar l'Ajuntament per a signar en el Llibre d'Or. Serà demà dissabte dia 17 de març al matí, quan les falleres majors i presidents estampen la seua signatura en un llibre que guardarà per sempre els seus noms i el record d'un any inoblidable per a tots ells. Enguany la recepció oficial inclou també a la mislatera Noemi Conejo, Fallera Major de París, que està a València aquestos dies gaudint de la festa gran.

  L'endemà, el diumenge 18 a la vesprada, els fallers i falleres de Mislata tenen la cita amb la patrona dels valencians. El sector de Mislata té previst desfilar pel carrer Sant Vicent de València a partir de les 19 hores, per a vestir amb flors el mantell de la Verge dels Desemparats. I el 19 al matí, arribarà el torn de l'homenatge a la patrona de Mislata, la Mare de Déu dels Àngels, i a Sant Josep.

  Pujar