10 de juliol de 2020 10/7/20

Les mislateres pengen el davantal per a celebrar el Dia Internacional de la Dona

Les mislateres pengen el davantal per a celebrar el Dia Internacional de la Dona - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Les mislateres pengen el davantal per a celebrar el Dia Internacional de la Dona - (foto 2)

  La ciutadania de Mislata porta des del passat 24 de febrer celebrant les XXXI Jornades de la Dona. Van arrancar amb la multitudinària "Carrera de la dona per la igualtat" i finalitzaran hui amb l'altra cita massiva del programa d'activitats, la tradicional eixida cultural i el dinar de germanor entre totes les dones, que enguany se celebra a Gandia, i en la qual participen prop de 500 mislateres.

  El Dia Internacional de la Dona coincideix enguany amb la vaga convocada pel moviment feminista i els aturs promoguts pels sindicats, a més de la campanya a nivell municipal que porta per títol "Pengem el davantal". Per això, a primera hora del matí, abans de pujar-se a l'autobús per a celebrar el seu dia, mig miler de dones de Mislata s'han llevat el davantal, com a gest per a reivindicar que la igualtat comença per la coresponsabilitat en les tasques domèstiques i la cura familiar.

  L'eixida cultural finalitzarà amb el tradicional dinar de les dones, que a Mislata porta celebrant-se des de fa trenta anys, al qual assistirà l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, per a clausurar les jornades juntament amb la regidora de la Dona i Polítiques d'Igualtat, Carmen Lapeña. Abans d'eixir cap a Gandia, Bielsa ha participat en la concentració convocada a les 12 hores per les seccions sindicals de l'Ajuntament de Mislata, per a mostrar el seu suport a les seues reivindicacions i sumar-se a la lluita per la igualtat real entre homes i dones.

  Pujar