24 de setembre de 2020 24/9/20

"MislataJove 22.02" torna amb noves activitats per a conscienciar als joves dels perills del "bullying"

"MislataJove 22.02" torna amb noves activitats per a conscienciar als joves dels perills del "bullying" - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  "MislataJove 22.02" torna amb noves activitats per a conscienciar als joves dels perills del "bullying" - (foto 2)
  "MislataJove 22.02" torna amb noves activitats per a conscienciar als joves dels perills del "bullying" - (foto 3)
  "MislataJove 22.02" torna amb noves activitats per a conscienciar als joves dels perills del "bullying" - (foto 4)
  "MislataJove 22.02" torna amb noves activitats per a conscienciar als joves dels perills del "bullying" - (foto 5)
  "MislataJove 22.02" torna amb noves activitats per a conscienciar als joves dels perills del "bullying" - (foto 6)

  El projecte municipal d'oci nocturn de Mislata que coordina la regidoria de Joventut, amb l'ajuda de nombroses associacions i col·lectius locals, ha tornat este cap de setmana amb una assitència de 150 persones. El Centre Jove del Mercat va obrir les seues portes este passat divendres de deu de la nit a dos de la matinada per a acollir una nova edició de "MislataJove 22.02".

  La joventut de Mislata d'entre 12 i 30 anys va poder gaudir gratuïtament d'una oferta d'oci alternatiu que incloïa, entre altres activitats, jocs de taula, videojocs, un taller de ball i fins i tot una proposta que portava per títol "Home Llop". Després de l'èxit de l'edició anterior, que es va celebrar en les instal·lacions esportives de La Canaleta i en la piscina d'estiu, "MislataJove 22.02" ha tornat en esta ocasió en un recinte tancat i carregat de novetats. Com explica el regidor de Joventut, Ximo Moreno, "hem donat total llibertat a les associacions que col·laboren en el programa d'oci nocturn i a l'equip de voluntaris perquè proposen activitats, amb l'única condició que, a més de l'aspecte lúdic, tinguen també un component formatiu i un rerefons social".

  De fet, la principal novetat de l'activitat d'este passat divendres era una "scape room" que tenia com a temàtica l'assetjament escolar, més conegut amb el nom de "bullying". El "scape room" és un joc que consisteix que un grup de jugadors es tanquen en una habitació i han de solucionar enigmes i trencaclosques de tot tipus per a anar desenllaçant la història i aconseguir escapar abans que finalitze el temps disponible. En "MislataJove 22.02", l'activitat, que va ser la de major èxit, "pretenia treballar la sensibilització a través de diferents endevinalles que buscaven generar una empatia cap a aquelles persones que pateixen assetjament escolar cada dia", explica Ximo Moreno.

  En la programació d'oci s'incloïa també la projecció de la pel·lícula "Intocable", seleccionada pels propis joves a través de les xarxes socials i també amb un clar missatge social. I és que l'argument de la pel·lícula dirigida per Olivier Nakache i Éric Toledano gira entorn de la inclusió social dels dos personatges principals, un tetraplègic i una persona immigrant.

  El regidor de Joventut va visitar l'activitat i es va mostrar molt satisfet amb la resposta dels joves. A més va anunciar que per a successives edicions "seguirem apostant per la sensibilització i la conscienciació social, especialment sobre aquelles qüestions que més preocupen als joves; les xarrades en els instituts estan molt bé, però també és important aprofitar estes activitats lúdiques per a conscienciar als joves, per exemple, sobre els perills de determinades situacions com el bullying".

  Pujar