7 d’agost de 2020 7/8/20

Mislata reparteix polseres amb versos d'Estellés per a iniciar el "Mes del valencià"

Mislata reparteix polseres amb versos d'Estellés per a iniciar el "Mes del valencià" - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Mislata reparteix polseres amb versos d'Estellés per a iniciar el "Mes del valencià" - (foto 2)
  Mislata reparteix polseres amb versos d'Estellés per a iniciar el "Mes del valencià" - (foto 3)
  Mislata reparteix polseres amb versos d'Estellés per a iniciar el "Mes del valencià" - (foto 4)
  Mislata reparteix polseres amb versos d'Estellés per a iniciar el "Mes del valencià" - (foto 5)
  Mislata reparteix polseres amb versos d'Estellés per a iniciar el "Mes del valencià" - (foto 6)
  Mislata reparteix polseres amb versos d'Estellés per a iniciar el "Mes del valencià" - (foto 7)
  Mislata reparteix polseres amb versos d'Estellés per a iniciar el "Mes del valencià" - (foto 8)

  "Mislata parla valencià" és l'eslògan de la regidoria de Promoció del Valencià de l'Ajuntament i l'objectiu de la segona edició del "Mes del valencià" que ha arrancat hui celebrant el Dia d'Estellés. El Consistori ha volgut commemorar l'aniversari del naixement del poeta de Burjassot repartint a tots el veïnat unes originals polseres amb els versos més reconeguts de Vicent Andrés Estellés.

  A més d'emportar-se una polsera, tots els veïns i veïnes que s'han acostat hui per l'expositor instal·lat a les portes de l'Ajuntament han tingut l'oportunitat de recitar un poema i de dur-se la guia de lectura que la Biblioteca de Mislata ha preparat per a l'ocasió amb tota la bibliografia del poeta valencià per excel·lència.

  Amb esta activitat arranca la segona edició del "Mes del València", una iniciativa de promoció de la llengua pròpia que al llarg de tot el mes de setembre es completarà amb exposicions, audiovisuals, campanyes informatives en els col·legis i fins i tot un programa de voluntariat per a ensenyar valencià als castellanoparlants.

  Precisament hui s'ha obert el termini per a inscriure's en el programa "Voluntariat pel valencià" que coordina Escola Valenciana. Fins al pròxim 13 de setembre, els veïns i veïnes de Mislata que ho desitgen poden apuntar-se en la Casa de la Dona a esta iniciativa, tant com a aprenents com de voluntaris. El programa consta de 10 sessions d'una hora setmanal i està pensat per a posar en contacte a persones que volen aprendre valencià i, sobretot, llançar-se a parlar-ho amb una altra persona que ja és valencianoparlant.

  El pròxim 13 de setembre es farà la presentació oficial del programa, que estarà acompanyada a més de l'exposició "Mislata parla valencià" i de l'estrena de l'audiovisual "Mislata recita Estellés".

  Pujar