Castellano

Mislata regala als amos de gossos botelles plegables d'aigua

Mislata regala als amos de gossos botelles plegables d'aigua

    Fa ara un any, l'Ajuntament de Mislata es va proposar plantar-li cara al problema dels excrements de gos en la via pública. Ho va fer amb un projecte pioner, l'ADN caní, que ha sigut tot un èxit. Dotze mesos després d'aquella campanya de conscienciació, el Consistori ha remès una carta als propietaris de gossos per a agrair-los el seu compromís amb esta iniciativa i transmetre'ls les felicitacions ciutadanes per "haver aconseguit en molt poc temps uns carrers i places més netes".

    La carta, signada per la portaveu del govern municipal i regidora de Medi ambient, Mª Luisa Martínez Mora, els avança una nova campanya de sensibilització que pretén seguir millorant l'entorn urbà, en aquest cas per a reduir les olors que provoquen les orines de les mascotes en la via pública. Per a combatre esta circumstància i facilitar el compliment de l'ordenança municipal, l'empresa pública Nemasa va a distribuir gratuïtament botelles plegables d'aigua a tots els amos de gossos que estiguen degudament censats i genotipats.

    L'objectiu és que els propietaris dels animals puguen portar còmodament estes ampolletes durant els passejos de les seues mascotes i abocar l'aigua sobre les miccions que dipositen sobre voreres, embornals i pipicans. Cal destacar que l'Ordenança Municipal de Tinença i Protecció d'Animals Domèstics ja recomanava aquest comportament cívic per a garantir la salubritat pública, per la qual cosa, com explica Martínez Mora, "confiem que aquestes ampolletes plegables siguen d'utilitat i estem convençuts de la col·laboració dels propietaris de mascotes, que ja han demostrat amb l'ADN caní estar molt conscienciats amb aquest assumpte".

    Les botelles plegables començaran a repartir-se gratuïtament el dia 12 de febrer en les oficines de Nemasa (C/ Sant Antonio, 100), de dilluns a divendres, de 9 a 14.45 i de 16 a 19.45 hores, excepte els divendres a la vesprada. Per a arreplegar-les, tan sol és necessari presentar el DNI del propietari i el número de cens de l'animal.

    Pujar