21 de gener de 2021 21/1/21

Mislata pren mesures de prevenció per a evitar un possible brot de legionel·la

Mislata pren mesures de prevenció per a evitar un possible brot de legionel·la - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Mislata pren mesures de prevenció per a evitar un possible brot de legionel·la - (foto 2)
  Mislata pren mesures de prevenció per a evitar un possible brot de legionel·la - (foto 3)

  Tot i que la situació no és greu perquè es tracta de casos aïllats i disseminats, la Conselleria de Sanitat ha detectat tres infeccions per legionel·la a Mislata i ha activat el protocol d'actuació, obrint una invetsigació per a tractar de localitzar el possible focus de la infecció. En principi, les tres persones afectades no tenen cap element en comú, per la qual cosa els tècnics estan buscant en la ciutat torres de refrigeració o altres instal·lacions que puguen considerar-se de risc.

  La Conselleria de Sanitat ha comunicat este matí a l'Ajuntament de Mislata l'últim cas de legionel·la, el d'una dona que roman ingressada des d'ahir en l'Hospital de Manises amb signes de pneumònia. Amb este són ja tres els casos detectats en menys d'un mes, ja que va haver-hi dos anteriors, els dies 14 i 21 d'agost, que afortunadament superaren amb èxit la infecció d'este bacteri i van ser donats d'alta.

  A més, la Conselleria ha recomanat a l'Ajuntament prendre una sèrie de mesures preventives per a evitar nous casos. La primera, augmentar el nivell de clor de l'aigua potable. Encara que els tècnics de la Conselleria han reconegut este matí que els índexs de cloració de la xarxa de Mislata són "modèlics", en estos casos és aconsellable pujar-lo per si el bacteri es trobara en la xarxa de proveïment d'aigua. A més, l'alcalde ha ordenat, com a mesura de precaució, tallar el subministrament de les fonts ornamentals i de consum, traslladar tots els regs per aspersió de les zones verdes a horari nocturn, per a evitar contactes amb la població, i fer el mateix amb el baldeig dels carrers.

  Quant a les recomanacions als veïns, la Conselleria de Sanitat recorda que els principals consells pràctics per a prevenir la legionel·la són netejar i desinfectar amb lleixiu els filtres de les aixetes, especialment si han estat més de deu dies sense usar-se, deixar sempre encesos els escalfadors d'aigua i evitar els aspersors de reg. Després de rebre la trucada de la Conselleria de Sanitat, l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, ha convocat una reunió amb els departaments i serveis municipals implicats en la gestió de la salut pública, una trobada a la que també han assistit tècnics de la Conselleria i de la concessionària del subministrament d'aigua.

  L'alcalde ha informat als grups polítics i a tota la ciutadania de la situació, però enviant un missatge tranquil·litzador: "El més important és incidir que la situació en estos moments no és greu i en què, segons ens diuen els tècnics de la Conselleria, és probable que no hi haja més casos; No obstant això, la nostra obligació és informar a la població i prendre totes les mesures de prevenció que estiguen en les nostres mans".

  Pujar