elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Mislata omple els seus carrers i places en una multitudinària jornada del MAC

Mislata omple els seus carrers i places en una multitudinària jornada del MAC
  • Kukai Dantza triomfa amb una exhibició de balls de carrer i el clown Guillem Albà i la seua Marabunta revolucionen al públic nocturn del festival

MÉS FOTOS
Mislata omple els seus carrers i places en una multitudinària jornada del MAC - (foto 2)
Mislata omple els seus carrers i places en una multitudinària jornada del MAC - (foto 3)
Mislata omple els seus carrers i places en una multitudinària jornada del MAC - (foto 4)
Mislata omple els seus carrers i places en una multitudinària jornada del MAC - (foto 5)
Mislata omple els seus carrers i places en una multitudinària jornada del MAC - (foto 6)
Mislata omple els seus carrers i places en una multitudinària jornada del MAC - (foto 7)
Mislata omple els seus carrers i places en una multitudinària jornada del MAC - (foto 8)
Mislata omple els seus carrers i places en una multitudinària jornada del MAC - (foto 9)
Mislata omple els seus carrers i places en una multitudinària jornada del MAC - (foto 10)
Mislata omple els seus carrers i places en una multitudinària jornada del MAC - (foto 11)
Mislata omple els seus carrers i places en una multitudinària jornada del MAC - (foto 12)
Mislata omple els seus carrers i places en una multitudinària jornada del MAC - (foto 13)
Mislata omple els seus carrers i places en una multitudinària jornada del MAC - (foto 14)
Mislata omple els seus carrers i places en una multitudinària jornada del MAC - (foto 15)
Mislata omple els seus carrers i places en una multitudinària jornada del MAC - (foto 16)

El MAC de Mislata va viure ahir la seua jornada més multitudinària des que va arrancar el festival el passat 17 de maig. Centenars de persones van abarrotar ahir tots els espectacles de la programació, omplint els carrers i places de la ciutat des del matí i fins a la nit. La companyia alacantina La Finestra Nou Circ, els murcians de Nacho Vilar, la formació basca Kukai Dantza i el català Guillem Albà i la seua Marabunta van passar ahir per Mislata i van deixar tots ells, en les seues diferents disciplines, un molt bon sabor de boca. I és que ahir va haver-hi circ, teatre, dansa, clown i música, tots els registres d'un festival d'arts escèniques que s'ha convertit ja en una dels principals senyals d'identitat de Mislata.

Començant pel final, el viscut anit en l'amfiteatre de Felipe Bellver no s'havia vist mai en el MAC. Guillem Albà va arribar a Mislata a fer el que millor sap, el pallasso, però aquesta vegada acompanyat d'una divertida formació musical, La Marabunta, i des del primer moment va saber ficar-se al públic en la butxaca. El polifacètic clown va donar tot un recital de gags absurds i xous graciosos, mentre anava entabanant als espectadors per a acabar ficant-los en la seua propia coreografia.

La vesprada d'ahir en el MAC també va arrancar amb somriures i rialles. La companyia Nacho Vilar va manar a Mislata al comande "Odissea 80" amb una missió, trobar a Naranjito. L'espectacle itinerant va anar portant al públic des del Centre Jove del Mercat fins a l'avinguda de Gregorio Gea. Per una estona, els carrers de Mislata van estar ambientats amb els èxits de la música nacional i internacional de la dècada dels 80. Els actors van cantar, van ballar i van interactuar amb el públic per a repassar la música i els fenòmens televisius de la dècada. Un divertit espectacle que va fer despertar records en els adults i fascinació en els més menuts.

Després de Nacho Vilar, la plaça de l'Ajuntament es va omplir per a veure l'actuació de Kukai Dantza & Brodas Bros, que van presentar en el MAC el seu nou espectacle, "Topa", una mescla de dansa tradicional basca i hip-hop. Amb una coreografia molt enèrgica i contemporània, els quatre ballarins van fer tota una exhibició de portent físic i tècniques de ball que va arrancar una de les grans ovacions d'aquesta edició.

La programació la va completar, en horari de matí, la companyia alacantina La Finestra Nou Circ. Ja van estar en el MAC el diumenge passat ensenyant tècniques de circ als xiquets i xiquetes en el "Pop & Circ en família" i ahir van presentar "L'Engranatge", un divertit número de circ de carrer on els malabars van ser els autèntics protagonistes.

Pujar