7 d’agost de 2020 7/8/20

Mislata lliura els Premis Juvenils de Literatura Breu

Mislata lliura els Premis Juvenils de Literatura Breu - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Mislata lliura els Premis Juvenils de Literatura Breu - (foto 2)
  Mislata lliura els Premis Juvenils de Literatura Breu - (foto 3)
  Mislata lliura els Premis Juvenils de Literatura Breu - (foto 4)
  Mislata lliura els Premis Juvenils de Literatura Breu - (foto 5)
  Mislata lliura els Premis Juvenils de Literatura Breu - (foto 6)

  La XXIV edició dels Premis Juvenils de Literatura Breu de Mislata ja té guanyadors. Un jurat compost per professionals del món de la literatura ha escollit els relats més destacats d'aquest certamen, l'objectiu principal del qual és el de fomentar l'escriptura entre els més joves. De fet el certamen està dirigit a joves autors o autores residents a la Comunitat Valenciana amb edats compreses entre els 12 i els 20 anys.

  L'acte de lliurament dels premis, al que van assistir l'alcalde Carlos Fernández Bielsa i Ximo Moreno, regidor de Joventut, es va celebrar en el Centre Jove del Mercat i, a més de presentar als guanyadors i el llibre que arreplega els seus relats, es va realitzar una lectura dramatitzada de les obres pels propis autors i autores. Tot l'esdeveniment va estar amenitzat per la música en directe del grup valencià Tardor, que va actuar en format acústic.

  El certamen lliura un total de set premis, dividits en diverses categories. En l'edició d'enguany, no obstant açò, es van atorgar un total de cinc en declarar-se desertes dos de les categories, la de narrativa en valencià i la de poesia en castellà. En la categoria de narrativa en castellà, el jurat ha seleccionat l'obra El país de los sueños de Celia Hernández Marco. Quant a poesia en valencià, Mario Mateo Cortés ha aconseguit el premi per la seua obra Batega, batega. Tots dos premis dotats amb 450€.

  Els Premis Juvenils de Literatura Breu també premien la participació dels escriptors més joves de Mislata, per la qual cosa estableixen un premi específic per als joves del municipi, la guanyadora del qual ha sigut Diana Galstyan per l'obra ¡No más profundizar!. A més, el certamen inclou també el premi Autor Jove per a participants d'entre 12 i 15 anys, que en aquesta edició ha guanyat l'obra Relatos de un forajido d'Álvaro Muñoz Lozano. Quant a l'última de les categories, la de Jurat Jove, el premi ha recaigut en Elena Gutiérrez Ruiz per l'obra Lo que nos mantiene vivos. Aquestos tres premis especials compten amb una dotació de 300€ cadascun.

  A part de la dotació econòmica, l'important és que, com manifestava Ximo Moreno, "els guanyadors i guanyadores dels Premis Juvenils de Literatura Breu de Mislata tenen l'honor de veure les seues obres publicades en un llibre, i açò també serveix d'impuls perquè no abandonen l'escriptura". En aquest sentit, en l'acte es va presentar El batec dels somnis, el llibre editat per l'Ajuntament de Mislata i Edicions Bromera que arreplega tots els relats guanyadors. Cada premiat rebrà un lot d'exemplars d'aquest llibre.

  Pujar