7 d’agost de 2020 7/8/20

Mislata dedica els últims dies de la Biennal Miquel Navarro a organitzar visites guiades per a associacions

Mislata dedica els últims dies de la Biennal Miquel Navarro a organitzar visites guiades per a associacions - (foto 1)

  La sala d'exposicions del Centre Cultural de Mislata ha acollit, des del passat 1 de desembre i fins demà dia 31 de gener, la Biennal Miquel Navarro. Es tracta d'un dels projectes culturals més ambiciosos de l'Ajuntament de Mislata i des de la seua recuperació alterna una edició d'art públic i una altra de sala, que va ser el cas d'aquesta, apostant en tots dos casos per obres d'art contemporani amb un clar compromís social i centrant aquesta edició en la igualtat de gènere.

  Amb l'objectiu que ningú es quede sense veure aquesta exposició, l'Ajuntament està aprofitant els últims dies de la Biennal per a organitzar visites guiades amb associacions i col·lectius veïnals. Primer van ser les associacions de dones, després els alumnes dels tallers d'arts plàstiques i aquest matí han tancat el cicle de visites guiades els col·lectius de persones majors. Demà, últim dia de gener, serà per tant l'última oportunitat per a visitar la Biennal. Com explica explica la regidora de Cultura, Pepi Luján, aquestes visites en grup "pretenen ajudar a comprendre el calat de les obres, el seu compromís social, i la seua relació amb la igualtat de gènere".

  De les deu obres que han romàs exposades durant dos mesos en el Centre Cultural hi haurà dos que no eixiran de Mislata quan desmunten l'exposició. Seran "El banquete hambriento", de Rosalía Banet, i "Enfermera", de Sandra Paula Fernández, guanyadores dels Premis d'Adquisició, dotats amb 7.000 i 6.000€ respectivament. Les dues obres passaran a formar part del fons artístic municipal i seran exposades en dependències de l'Ajuntament.

  A més de les dues obres guanyadores, la Biennal Miquel Navarro de Mislata ha exposat en aquesta edició treballs d'altres vuit artistes de primer nivell, com Gabriela Bettini, Andrea Hauer, Sonia Navarro, Diego Díez, Manuel Antonio Domínguez, Gema Rupérez, María Carbonell i María Gimeno.

  L'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, s'ha mostrat molt satisfet amb el balanç d'aquesta Biennal, amb la qualitat artística de la convocatòria i amb el compromís social de les seues obres: "l'art és una plataforma més des de la qual treballar i fer pedagogia de la igualtat de gènere, i a Mislata estem tan sensibilitzats amb les polítiques d'igualtat com amb el suport rotund a la creació artística i, en general, a la cultura".

  Pujar