19 d’octubre de 2019 19/10/19

Mislata busca en els col·legis la carta més original als Reis Mags escrita en valencià

 Mislata busca en els col·legis la carta més original als Reis Mags escrita en valencià - (foto 1)
  • La Regidoria de Promoció del Valencià organitza un concurs per a alumnes de Primària i les millors s'escoltaran el dia de la cavalcada

MÉS FOTOS
 Mislata busca en els col·legis la carta més original als Reis Mags escrita en valencià - (foto 2)
 Mislata busca en els col·legis la carta més original als Reis Mags escrita en valencià - (foto 3)

L'Ajuntament de Mislata ha convocat un concurs de cartes als Reis Mags entre l'alumnat de 1r a 4t de Primària de les escoles de la ciutat. L'objectiu és buscar la missiva infantil més original adreçada a Ses Majestats, amb l'únic requisit d'estar escrita en valencià i sobre els models que el consistori ha repartit en tots els centres escolars.

L'Oficina Municipal de Promoció del Valencià està repartint durant aquests dies les cartes en blanc perquè cada nen que vulgui participar escrigui la seua. Les quatre millors -es concediran quatre premis, un per nivell- seran escoltades el dia 5 de gener a la plaça de l'Ajuntament, just abans de rebre als Reis Mags. Seran els propis escolars els que gravaran en els estudis de Mislata Ràdio les cartes guanyadores, amb la seva pròpia veu, i el dia de la cavalcada es projectaran per la megafonia de l'Ajuntament perquè les escolte tota la ciutadania.

A més d'aquest gran honor, les cartes guanyadores també rebran un premi que consistirà en llibres i jocs didàctics en valencià. Els noms dels guanyadors es donaran a conèixer en la festa de Nadal que cada any organitza la Biblioteca al teatre del Centre Cultural i que marca l'inici de les vacances escolars.

La regidora de Promoció del Valencià de Mislata, Ana María Julián, assegura que l'objectiu d'aquesta iniciativa és difondre entre la població escolar el llenguatge relacionat amb les festes de Nadal, a més de "conscienciar la població infantil que el valencià és una llengua útil i viva, que es pot parlar en qualsevol context, inclòs per dirigir-se als Reis Mags ".

Concurs a part, la Regidoria de Promoció del Valencià ha repartit en tots els col·legis públics i concertats de Mislata les cartes i els sobres perquè tots els escolars puguen traslladar als Reis Mags els seus desitjos per aquest Nadal.

Aquests mateixos materials estan també a disposició de qualsevol ciutadà que ho sol·licite en tots els edificis i dependències municipals.

ocultar
Mislata busca en els col·legis la carta més original als Reis Mags escrita en valencià
Pujar