7 d’agost de 2020 7/8/20

L'Amistat de Quart de Poblet i el CIM de Mislata participen en el XL Festival de Bandes

L'Amistat de Quart de Poblet i el CIM de Mislata participen en el XL Festival de Bandes - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Amistat de Quart de Poblet i el CIM de Mislata participen en el XL Festival de Bandes - (foto 2)
  L'Amistat de Quart de Poblet i el CIM de Mislata participen en el XL Festival de Bandes - (foto 3)
  L'Amistat de Quart de Poblet i el CIM de Mislata participen en el XL Festival de Bandes - (foto 4)
  L'Amistat de Quart de Poblet i el CIM de Mislata participen en el XL Festival de Bandes - (foto 5)
  L'Amistat de Quart de Poblet i el CIM de Mislata participen en el XL Festival de Bandes - (foto 6)
  L'Amistat de Quart de Poblet i el CIM de Mislata participen en el XL Festival de Bandes - (foto 7)
  L'Amistat de Quart de Poblet i el CIM de Mislata participen en el XL Festival de Bandes - (foto 8)

  Quaranta anys d'història demostren el compromís de la Clavaria de la Mare de Déu dels Àngels, i dels mislaters i mislateres, amb les bandes de música. Mislata va celebrar el divendres a la nit la XL edició del Festival de Bandes, una cita ja clàssica dins del programa d'actes de les festes patronals.

  Sobre l'escenari instal·lat en la Plaça de la Constitució, a les portes de l'Ajuntament, els clavaris dels Àngels organitzaren una nova edició d'esta arrelada trobada musical que enguany va comptar amb la presència, a més de la Banda Simfònica del Centre Instructiu Musical de Mislata, amb l'Agrupació Musical L'Amistat de la veïna localitat de Quart de Poblet.

  Centenars de veïns i veïnes acudiren com cada any a la plaça, per a gaudir d'una agradable vetlada de festes amb la millor música. Després de la tradicional desfilada a peu des del Casino del carrer Miguel Hernández, seu del CIM, en el qual interpretaren el pasdoble que porta el nom de l'històric president de la clavaria dels Àngels, Salvador Quiles, obra de Roberto Sáez Cambres, els primers a pujar a l'escenari van ser els músics de Quart de Poblet.

  La banda de L'Amistat, dirigida per José Onofre Díez va interpretar Homenaje a Joaquín Sorolla, de Bernardo Adam, compost per les peces: El Palleter, Pescadoras Valencianas, Sol de la tarde i Las Grupas, finalitzant amb Danzas armenias, obra d'Alfreed Reed.

  Per la seua banda, amb Francisco Valero Terribas a la batuta, la Banda Simfònica del CIM va obrir el seu programa amb Dolores Pedro, obra d'Antonio Sánchez, per a passar a oferir després una Sinfonieta Latino-Americana de Morton Gould, formada per Rumba, Tango, Guaracha i Conga. La peça final del concert va ser un any més el clàssic Himne a Mislata, obra de Ramón Ibars.

  Després de cadascuna de les actuacions, els clavaris van col·locar els corbatins a cada estendard com a certificat del pas de les bandes pel festival de Mislata. Per a concloure, l'alcalde de la ciutat, Carlos Fernández Bielsa, va pujar a l'escenari per a felicitar als músics per la seua actuació i reconèixer la tasca dels Clavaris dels Àngels, per mantindre un festival de bandes porta ja 40 edicions.

  Pujar