6 de juny de 2020 6/6/20

Deu joves en l'atur comencen a formar-se com a agents de desenvolupament social mentre reben un salari

Deu joves en l'atur comencen a formar-se com a agents de desenvolupament social mentre reben un salari - (foto 1)

    Huit xiques i dos xics de Mislata, tots ells joves menors de 30 anys i en situació de desocupació, tenen davant si una oportunitat magnífica per a encarrilar el seu futur laboral. Després d'una convocatòria pública, estos deu joves han sigut els beneficiaris de "Dinamitza't Mislata", un nou programa municipal que combina formació i ocupació, ja que els alumnes/treballadors reben un salari durant els 12 mesos que dura el taller.

    El projecte de l'Ajuntament de Mislata està subvencionat per la Generalitat, a través dels programes "T'Avalem" que coordina el Servef, i està dirigit a joves sense feina d'entre 16 i 29 anys amb títol de Batxiller o Grau Formatiu. Després de realitzar el procés de selecció, els deu joves han iniciat la seua formació com a especialistes en "Dinamització Comunitària", on aprendran els coneixements necessaris per a poder buscar-se un futur professional com a agents de desenvolupament social, animadors socioculturals o gestor d'associacions.

    En el seu primer dia de classes, que s'imparteixen en l'Agència de Desenvolupament Local de Mislata, reberen la visita de l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i del regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Alfredo Catalá. Bielsa els va animar a aprofitar al màxim l'any que tenen per davant "perquè és una oportunitat de futur i les oportunitats no poden deixar-se escapar". A més l'alcalde va destacar que en formar-se com a dinamitzadors comunitaris, "aneu a tindre la possibilitat de revertir l'esforç de l'Ajuntament per posar en marxa este programa i sobretot el vostre esforç personal en la societat en què viviu i treballareu, que espere que siga Mislata". Finalment, Bielsa va agrair a la Generalitat el seu compromís amb els programes "Avalem Joves" i va defensar que "s'invertisca en els nostres joves, perquè són els que ho tenen més difícil".

    A banda dels deu llocs de treball que s'han creat amb les deu places d'alumnes/treballadors, el programa també incloïa la contractació per part de l'Ajuntament del personal docent i directiu del programa.

    Pujar