10 de juliol de 2020 10/7/20

Els escolars de Mislata culminen la Setmana de la Mobilitat amb una cicloruta

Els escolars de Mislata culminen la Setmana de la Mobilitat amb una cicloruta - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Els escolars de Mislata culminen la Setmana de la Mobilitat amb una cicloruta - (foto 2)
  Els escolars de Mislata culminen la Setmana de la Mobilitat amb una cicloruta - (foto 3)
  Els escolars de Mislata culminen la Setmana de la Mobilitat amb una cicloruta - (foto 4)
  Els escolars de Mislata culminen la Setmana de la Mobilitat amb una cicloruta - (foto 5)
  Els escolars de Mislata culminen la Setmana de la Mobilitat amb una cicloruta - (foto 6)

  Mislata va concloure el divendres a la vesprada la I edició de la Setmana de la Mobilitat, una iniciativa europea per a fomentar el transport sostenible. Ho va fer amb una activitat escolar, a la qual estava convocat l'alumnat dels centres educatius de la ciutat, i que consistia en una ruta amb bicicleta des dels col·legis fins a la plaça de la Constitució, a les portes de l'Ajuntament.

  A les cinc de la vesprada, els participants en la cicloruta de la Setmana de la Mobilitat eixiren dels col·legis de Mislata per a recórrer amb bici diferents carrers de la ciutat i finalitzar en la plaça. Allí els esperava un berenar amb la qual reposar forces després de l'exercici, on xiquets i majors van poder gaudir d'un got de xocolata i una ensaïmada.

  L'Ajuntament va aprofitar la cita per a lliurar els diplomes i els obsequis als participants en el Concurs Ambiental Escolar organitzat per la Diputació de València. Enguany, tres centres de Mislata (Almassil, Sagrado Corazón i Santa Creu) participaren en este concurs de dibuixos i els seus alumnes es van portar el divendres el seu corresponent diploma acreditatiu i un obsequi, que en esta ocasió eren uns embolcalls reutilitzables per als entrepans de l'esmorzar.

  A més de la cicloruta, la I Setmana de la Mobilitat de Mislata també incloïa altres iniciatives municipals encaminades a promoure un transport més respectuós amb el Medi ambient, "com el descompte del 50% en l'abonament de Mibisi, el servei municipal de bicicletes de lloguer", explica la regidora d'Educació i Mobilitat, Ana María Julián.

  A l'acte va assistir també la portaveu del govern municipal, Mª Luisa Martínez Mora, i el regidor de Joventut, Ximo Moreno. Martínez Mora va assegurar el divendres que esta és "la primera vegada que l'Ajuntament de Mislata s'adhereix a la setmana europea de la mobilitat i la nostra intenció és organitzar moltes més edicions i que l'activitat es consolide com una proposta lúdica i de conscienciació ciutadana".

  Pujar