24 de setembre de 2020 24/9/20

Compromís per Mislata es manifesta en repulsa a la sentència de “la manada”

Compromís per Mislata es manifesta en repulsa a la sentència de “la manada” - (foto 1)

    Compromís per Mislata va denunciar al ple d'abril la sentència de l'Audiència Provincial de Navarra en el cas conegut mediàticament com el de "la manada". Prèviament, el regidor i portaveu de Compromís per Mislata, Javier Gil va assistir a la concentració a les portes de l'Ajuntament en repulsa de la sentència: "estem ací per llançar un missatge molt clar: no és abús, és violació".

    Javier Gil va manifestar que "s'evidencia clarament que la legislació actual respon a un sistema patriarcal i per tant, aquesta víctima podria haver estat qualsevol dona de Mislata i com a ciutadans lliures que sí que som, no podem més que cridar ben alt que aquesta sentència la respectem però ni la comprenem ni la compartim". A la concentració de la vesprada no va assistir cap membre de l'equip de govern del PSOE de Bielsa.

    L'endemà de conéixer la sentència, les associacions de dones de Mislata i la Casa de la Dona han convocat una concentració als jutjats de Mislata on Compromís també ha estat present per denunciar la impunitat dels violadors. Javier Gil ha lamentat que "els magistrats demanen a les víctimes d'una violació que arrisquen la seua vida i la seua integritat per a demostrar que s'oposen a l'agressió sexual. No sols no és no, sinó que basta que una dona no done consentiment explícit perquè quede clar que no hi ha consentiment".

    Pujar