elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís aconsegueix el consens dels grups per a que tots els xiquets de Mislata tinguen un joguet aquest Nadal

Compromís aconsegueix el consens dels grups per a que tots els xiquets de Mislata tinguen un joguet aquest Nadal
  • La proposta inicial de la coalició valencianista es converteix en una declaració institucional aprovada per tot el ple de l'Ajuntament de Mislata

En el ple de novembre celebrat en el dia d'ahir, l'Ajuntament de Mislata va aprovar una Declaració Institucional, que sorgeix d'una moció proposada pel grup de Compromís per Mislata. El Consistori es compromet amb aquesta acció dur a terme en Nadal un programa que té un triple objectiu, per un costat incentivar les compres nadalenques en els comerços del municipi, per un altre, vincular a la ciutadania, empreses, associacions, entitats socials, grups polítics i a l'administració perquè participe de manera solidària i anònima en la compra d’un joguet, i finalment i la més important, aconseguir que cap xiquet o xiqueta de les famílies més vulnerables de la Vila es quede sense joguet la nit de Reis.

“Els joguets que portaran SS. MM. Els Reis Mags d'Orient, tindran un caràcter educatiu, adaptat i no sexista que fomenten la creativitat dels més xicotets”.

L'Ajuntament en coordinació amb els Serveis Socials, el Consell de la Infància i els Comerços adherits, es posaran a la feina per a confeccionar un catàleg on apareixeran els joguets que els xiquets podran triar. A més, farà publicitat de la campanya i organitzarà el repartiment.

Totes les forces polítiques van coincidir que és moment d'ajudar tant al comerç local com a les persones més vulnerables, i especialment, a la infància en risc d'exclusió social.

“És una gran alegria per al nostre grup que el Consistori i totes les forces polítiques, ens posem d'acord en aquest cas per a ajudar a les famílies més vulnerables i especialment a la infància”. També en el ple d'ahir 25N, Dia en Contra de la Violència de Gènere, Compromís, PSOE, PP i Cs presentem una moció conjunta, on es recullen accions per a continuar lluitant contra el maltractament i la discriminació que encara pateixen les dones. Finalment, a proposta de Compromís, va ser aprovada una moció per a l'atenció en casos de mort gestacional, perinatal i neonatal, amb l'objectiu de sensibilitzar i visualitzar un tema que actualment és tabú en la nostra societat, i buscar mecanismes per a millorar l'atenció sanitària i per a ajudar les dones i les seues parelles a aconseguir una recuperació física i psicològica davant la pèrdua” conclou Javier Gil, portaveu i regidor de Compromís per Mislata.        

Pujar