elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Carlos F. Bielsa (Mislata): “Estem en festes, però no estem en condicions de tindre unes celebracions a l'ús”

Carlos F. Bielsa (Mislata): “Estem en festes, però no estem en condicions de tindre unes celebracions a l'ús”
  • Elperiodic.com ha parlat amb l'alcalde de Mislata sobre els projectes de futur per a aquesta localitat valenciana i com ha afrontat la gestió de la pandèmia

L'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, ha previst per a 2022 diversos projectes d'envergadura per a la seua localitat com un nou col·legi, l'obertura de la nova piscina coberta o l'auditori que permetria atraure cultura i grans esdeveniments a aquest municipi valencià. 

Així, el primer edil ha parlat amb elperiodic.com sobre els seus principals compromisos amb la ciutadania, la seua aposta per presidir el PSPV a la província de València i la pròxima Cavalcada de Reis Mags que tornarà a celebrar-se amb comitives pels carrers per a evitar aglomeracions.

Fernández Bielsa fa una crida a la prudència i destaca la “responsabilitat col·lectiva” com a clau per a superar la pandèmia.

M'agradaria començar l'entrevista preguntant-li pel Nadal a Mislata. Són temps complicats i per això molts ajuntaments estan prenent mesures pel que fa a les activitats nadalenques per a contindre els contagis. En el cas de Mislata, quines activitats heu preparat i que us ha tocat modificar?

A Mislata hem tornat a ser molt prudents, i hem programat les activitats que garanteixen una seguretat sanitària i compleixen amb les recomanacions de la Generalitat. Així, per exemple, repetirem el format de cavalcada de Reis Mags amb comitives que recorreran molts carrers de Mislata perquè el públic no s'aglomere com ocorria en el recorregut tradicional; i tornarem a recomanar veure-la des dels balcons perquè siga molt més segura.

Heu llançat una campanya específica de suport al comerç, en què consisteix i com poden beneficiar-se els veïns de Mislata?

Al llarg de l'any hem fet moltes iniciatives relacionades amb potenciar el comerç a Mislata, i justament per Nadal hem torne a activar un programa que recorda als veïns i veïnes que el millor centre comercial és la ciutat de Mislata; els seus xicotets comerços donen confiança, bon servei, i tenim una xarxa d'excel·lència. Ens tornem a implicar oferint xicotets obsequis per superar imports de despesa en el nostre comerç; i ha sigut molt ben acollida tant per la ciutadania com pel comerç.

Acaba un 2021 molt intens i marcat, òbviament per la pandèmia quin balanç fa d'enguany?

Crec que ha sigut un any de recuperació important, de contingència de la pandèmia gràcies a la vacunació, que ha sigut molt efectiva per a reduir els efectes del covid en la nostra salut, i gràcies a que som un país líder en la vacunació ens hem permés tornar a tindre grans esdeveniments, festes, concerts i hem recuperat allò que vam perdre amb l'arribada de la pandèmia; especialment el contacte amb la nostra gent. Lògicament, haurem de seguir vigilants amb l'evolució de la situació sanitària i prendre les mesures que siguen necessàries a cada moment.

Quins són els reptes més complicats als quals s'ha hagut d'enfrontar?

Realment no hi ha reptes complicats quan es fa un treball previ d'organització, de planificació. I en aquest sentit, l'aprovació d'uns pressupostos de l'Ajuntament més socials i justos, que augmenten les quanties de polítiques per a les persones, que multipliquen també les inversions per a generar noves infraestructures, és clau per a aquest nou any que comencem, que definitivament servirà d'impuls econòmic i esperem reactivar també la participació.

Acabeu d'aprovar uns pressupostos de més de 36 milions d'euros per al 2022 i que heu qualificat com “els pressupostos del consens”. Quins són els eixos d'aquests comptes i feia què o qui van dirigides?

Hem apostat per un increment notable de les partides destinades al benestar social, a serveis per a ajudar a la gent que més el necessita, una aposta decidida per la reactivació econòmica i l'ajuda al comerç de proximitat, i un increment exponencial de les inversions municipals per a complir amb nombroses reivindicacions històriques de la nostra ciutat. Aqueixes són les claus que han permés un consens: 20 de 21 regidors han votat a favor d'aquest projecte de ciutat per a 2022.

Què li agradaria per a la ciutat de Mislata en l'any vinent? Té un full de ruta?

Tenim múltiples projectes en marxa. Espere que 2022 siga l'any en què vegem finalitzar el nou col·legi públic María Moliner, que vegem obrir la nova piscina coberta, o l'auditori que permetrà portar concerts, teatre musical i grans esdeveniments a Mislata. A més, continuarem millorant l'entorn, recuperant espai per a les persones en molts barris; veurem en breu finalitzar la reurbanització de Tomás Sanz, o del carrer València, que han ampliat l'espai per als vianants, pacificant el trànsit i millorant la seguretat viària. 

Aprofite l'entrevista per a preguntar-li per temes de partit. S'acaba de presentar com a candidat per a presidir el PSPV a la província de València. Quina és la seua proposta per a millorar la vida dels valencians? 

El meu projecte per als pobles i ciutats de la província de València és el que portem aplicant a Mislata aquests anys; prioritzar a les persones, defensar al feble enfront del poderós, donar més oportunitats, especialment a aquelles persones que menys recursos tenen. I la línia de treball és més municipalisme, més igualtat i justícia social, més feminisme, més sostenibilitat, ciutats i pobles més ecològics, amb el full de ruta de la via valenciana per a la recuperació, que tan bons efectes estan donant a la Comunitat Valenciana. És un projecte plural, compartit, de majories, per a millorar la vida de la gent.

Quina experiència li ha brindat la gestió d'un ajuntament com el de Mislata o el seu pas per la Diputació i que puga aplicar per a aquesta candidatura provincial?

L'experiència essencial que suposa gestionar una administració tan important com l'Ajuntament de Mislata; on hem transformat les polítiques, canviant les prioritats, donant més serveis i atencions, generant un benestar social que mai abans s'havia viscut a la nostra ciutat. A més, des de la Diputació de València també treballem en la línia de donar més suport i autonomia als ajuntaments perquè desenvolupen nous serveis, noves infraestructures que ajuden a millorar la vida de la gent.

Quin missatge li agradaria llançar als veïns de Mislata de cara a les festes nadalenques i a l'Any Nou?

Sobretot, demanaria prudència en les celebracions. Hem de contindre aquesta ona de contagis; i el risc ara mateix és molt elevat. Estem en festes, però no estem en condicions de tindre unes celebracions a l'ús. Per això, demanaria que gaudisquen al màxim, però minimitzant contactes, intentant reduir el cercle social, sent responsables per a aconseguir tornar a frenar la incidència del virus, com ja vam fer l'any passat. La clau està en la responsabilitat col·lectiva.

 

Pujar