7 d’agost de 2020 7/8/20

Les arts escèniques inunden des de hui els carrers de Mislata

Les arts escèniques inunden des de hui els carrers de Mislata  - (foto 1)
  • El festival Mislata, art al carrer celebra la seua sisena edició que dóna començament aquest dijous 17 de maig i que s'estendrà durant deu dies fins al 27 de maig

MÉS FOTOS
Les arts escèniques inunden des de hui els carrers de Mislata  - (foto 2)
Les arts escèniques inunden des de hui els carrers de Mislata  - (foto 3)
Les arts escèniques inunden des de hui els carrers de Mislata  - (foto 4)

Les arts escèniques tenen des de hui la seua capital indiscutible: Mislata es converteix en amfitriona d'aquesta forma d'expressió gràcies al festival que porta a la ciutat companyies de tota Espanya per a gaudir d'aquesta forma d'expressió. Des de hui i durant deu dies els carrers de la localitat s'omplen de teatre, circ de carrer i d'espectacles per a tots els gustos i edats.

Es tracta del festival Mislata, art al carrer (MAC) que celebra la seua sisena edició consolidant-se com una proposta de qualitat, gratuïta i amb una cuidada programació. El festival es desenvolupa del 17 al 27 de maig i es pot consultar tota la programació en la seua nova pàgina web així com en l'aplicació creada adhoc.

Una vintena de companyies de primer nivell arribades des de tots els racons del país es donen cita durant aquests dies a Mislata per a portar-nos proposades per a tots els gustos i edats. El MAC 2018 segueix el mateix format que en anys anteriors però incorpora novetats, com l'aposta per captar nous públics amb sessions específiques per a bebès, xiquets i joves. Perquè des dels seus inicis, el principal objectiu del festival ha sigut el d'acostar les arts escèniques a aquells col·lectius que no solen ser consumidors habituals de cultura.

Un MAC per a joves

Un d'aquests col·lectius és el del públic més jove: els xiquets, les xiquetes i els joves, per als qui cada any s'ofereixen diferents espectacles, quasi sempre relacionats amb el món del circ, fil conductor de la programació del festival. "La promoció de la cultura i de la infància són dues dels trets que millor ens identifiquen i el MAC és l'escenari ideal per a conjugar-los", explica l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, convençut que "el teatre, el circ, la dansa i la música són una font de valors essencials per al desenvolupament personal dels xiquets i les xiquetes".

Així, enguany hauran dues activitats noves com el Mac escolars, amb activitats matinals per a alumnes de cinquè de primària així com el MAC al pati, una sessió específica per a joves que tindrà lloc el dia 23 de maig a l'hora del pati en els instituts de Mislata.

A més també es recupera el Pop & Circ en família d'altres anys, una matinal de tallers de circ i el concert de la banda sevillana Full en els jardins de l'Hort de Sendra, activitat que tindrà lloc el diumenge dia 20 de maig. I per als més xicotets de la casa també hi ha una activitat especial: PanicMap, un espectacle que porta per títol Xicotet Big Blue i que està pensat per a bebès a partir de 8 mesos. La cita serà el 25 de maig, en el teatre del Centre Cultural, amb dues sessions: 17.30 i 18.30 hores.

Inauguració

De la importància d'apostar pel públic jove es parlarà també en una altra de les novetats d'enguany, el MAC Pro, una jornada per a professionals que tindrà lloc el 17 de maig en La Fàbrica i que porta per títol Les arts escèniques de carrer com a generadores de nous públics.

Amb aquesta jornada es dóna per inaugurada aquesta sisena edició en la qual el públic podrà gaudir en els carrers de Mislata de grans espectacles de companyies nacionals i també de la Comunitat: Atirofijo (Balears), Tresperté (Andalusia), Estampades i Guillem Albà & La Marabunta (Catalunya), Nacho Vilar (Múrcia), Kukai Dantza & Brodas Bros i Oca (Euskadi) o *Tiritirantes (Castella i Lleó); Quant a les propostes de casa, tindrem a companyies valencianes com Decopivolta, La Finestra Nou Circ, La Trócola, PanicMap, La Fam i el Conservatori Professional de Dansa.

Pots consultar el programa i tota la informació en AQUEST ENLLAÇ.

Pujar