22 de gener de 2021 22/1/21

Ararat ensenya als xiquets armenis de Mislata la llengua i la història del seu país

Ararat ensenya als xiquets armenis de Mislata la llengua i la història del seu país - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Ararat ensenya als xiquets armenis de Mislata la llengua i la història del seu país - (foto 2)
  Ararat ensenya als xiquets armenis de Mislata la llengua i la història del seu país - (foto 3)
  Ararat ensenya als xiquets armenis de Mislata la llengua i la història del seu país - (foto 4)
  Ararat ensenya als xiquets armenis de Mislata la llengua i la història del seu país - (foto 5)
  Ararat ensenya als xiquets armenis de Mislata la llengua i la història del seu país - (foto 6)
  Ararat ensenya als xiquets armenis de Mislata la llengua i la història del seu país - (foto 7)
  Ararat ensenya als xiquets armenis de Mislata la llengua i la història del seu país - (foto 8)

  Els alumnes del Col·legi Armeni de Mislata han tornat a les seues classes. Es tracta d'una iniciativa que va posar en marxa l'associació armènia Ararat fa ara 14 anys i que permet als xics i xiques armenis que resideixen en la ciutat l'oportunitat d'aprendre la llengua, la cultura i les tradicions del seu poble. Enguany el Col·legi Armeni compta amb 29 alumnes i alumnes, sis més que l'any passat, d'edats compreses entre els 3 i els 15 anys.

  Diumenge passat es va celebrar el primer dia de curs en les instal·lacions del col·legi públic El Cid. En la primera classe, els professors donaren la benvinguda als alumnes, especialment als nous, i els feren una presentació dels continguts que aprendran al llarg del curs.

  L'objectiu pedagògic per als més menuts és que aprenguen les primeres paraules en armeni, per al pròxim any començar a escriure i llegir en la seua llengua natal. Els més majors estan en quart curs de la llengua armènia i reben, per tant, una formació adaptada al seu nivell.

  "Intentem donar a conèixer la nostra cultura mil·lenària a aquells armenis que ja han viscut fora d'ella", explica Ararat Ghukasyan, president de l'associació armènia, qui recorda a més que és important "eixir de les aules i viure la nostra cultura fora del centre educatiu per a normalitzar les nostres arrels".

  L'associació Ararat porta molts anys implantada a Mislata i treballant per la integració de la comunitat armènia. Un dels seus projectes més importants és este col·legi armeni, que va començar en 2004 amb dos alumnes i en este curs va a possibilitar a 29 xiquets i xiquetes d'esta nacionalitat aprendre la llengua i la història del seu país.

  Les classes s'imparteixen durant els caps de setmana en el col·legi El Cid i en el temps que passen en l'escola els alumnes parlen en armeni entre ells. Segons Ghukasyan, el col·legi armeni ajuda a que els xiquets i xiquetes sàpien d'on vénen els seus pares i els seus avis, i d'esta manera honren els seus orígens, la seua cultura i els seus costums.

  Pujar