25 de setembre de 2020 25/9/20

Mercadets de Reis, l’altra tradició

Mercadets de Reis, l’altra tradició - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Mercadets de Reis, l’altra tradició - (foto 2)
  Mercadets de Reis, l’altra tradició - (foto 3)

  Ultimar les consultes als patges en vespres de l'arribada dels Reis Mags. Un costum que es repeteix any rere any a pesar que ho intentem evitar. I sobre este costum precisament es construeix una de les tradicions més arrelades en molts punts de la Comunitat Valenciana: els mercats ambulants de Reyes Mags.

  Cada any, uns dies abans de l'arribada de Les seues Majestats, són varis els mercats ambulants que es munten per a salvar als patges més despistats o inspirar a uns altres que no tenen encara el regal triat: bufandes, botes, abrics, joguets, dolços, accessoris, electrònica.... són molts els productes que es poden trobar en els Mercats ambulants de Reyes Mags com en el qual ens hem passejat aquest matí en el barri del Cabanyal a València.

  El Mercat ambulant d'aquest barri mariner és quasi tan tradicional com la pròpia arribada de Les seues Majestats. Són moltes les famílies que cada cinc de Gener a la vesprada baixen a passejar-se pels llocs i fan el tradicional sopar de vespres. Potser un segon passeig després, unes últimes compres o fins i tot un xocolate amb xurros en els Olivares, tradicions que es respecten i que passen de generació en generació.

  Aquest mercat ambulant té més de 250 llocs i s'instal·la en l'Avinguda del Mediterrani, el carrer Escalante, Justo Villar o María Sierra (els voltants del Mercat del Cabanyal). Des del 3 de gener està obert i romandrà tancat fins a 5 a la nit.

  Un altre dels clàssics és el mercat ambulant de Reyes de la plaça de la Reina, instal·lat fins al 7 de gener. A més, el 5 de gener té horari especial i es pot visitar fins a la mitjanit. En la Ciutat de les Arts i les Ciències també hi ha un xicotet mercat ambulant amb foodtrucks, photocall nadalenc i així fins a 35 parades que es poden visitar en el passeig de Boterell de l'Umbracle.

  No podia faltar tampoc el mercadet que s'instal·la als voltants del Mercat Central, a l'altura de l'avinguda Baró de Càrcer. Gastronomia, artesania, decoració... articles per a salvar les festes fins a l'últim moment. De fet, els seus vuitanta llocs estaran oberts fins al propi 6 de gener a les cinc del matí. No hi ha excusa!

  Pujar