Castellano

Una tècnica de l’Ajuntament de Massamagrell, en l’organització del Festival de la Orquídea de Concepción

Una tècnica de l’Ajuntament de Massamagrell, en l’organització del Festival de la Orquídea de Concepción

  La periodista de Meliana Isabel Trillo, tècnica municipal a l’ajuntament de Massamagrell, partia divendres passat 15 de setembre cap a Bolívia per a integrar-se en l’organització del Festival de la Orquídea de Concepción de la mà del govern municipal i el Centro para la Participación y el Desarrollo Humano Sostenible (CEPAD). Trillo és una dels 15 Experts Municipals Voluntaris del Fons que entre finals de juliol i principis de gener cooperaran en diferents projectes. Com recorda la presidenta del Fons, Xelo Angulo, «contribuir des de l’àmbit local valencià al desenvolupament dels països del Sud és un dels nostres objectius».

  Trillo participarà en l’organització prèvia i el desenvolupament del XVII Festival de l’Orquídia de Concepción que se celebrarà del 13 al 15 d’octubre de 2017, un esdeveniment que des de 2001 ha aconseguit posicionar el municipi de Concepció com el “Santuario de la Orquídea Boliviana” com element per a impulsar el turisme sostenible, evitar la depredació de les orquídies i promoure la seua conservació i valoració. A més, entre els objectius de l’assistència tècnica de Trillo es troba el suport al Govern Autònom Municipal de Concepción en temes de comunicació per a la promoció i posicionament de la destinació turística de Concepción i el Festival de l’Orquídia com a producte específic. Amb la seua tasca és vol propiciar l’enfortiment de la relació institucional amb les institucions públiques, privades i socials presents al seu territori i la generació de capacitats locals en temes vinculats al desenvolupament econòmic i el turisme sostenible amb la posada en valor i l’aprofitament sostenible dels recursos endògens del territori.

  Este mes també partiran dos experts en muntanyisme: Miguel Ángel Solivires, tècnic de correus a Benissa, que està des del  4 de setembre  a Cañar (Equador) per a cooperar amb la Mancomunidad del Pueblo Cañari en el disseny de senders turístics al qual se sumarà el 18 de setembre el guia de muntanya de València Miguel Cañas que hi romandrà fins al 20 d’octubre.

  La sisena edició del programa d’Experts Municipals Voluntaris del Fons Valencià compta voluntaris dels ajuntaments d’Elx, València, Massamagrell, Benissa, Bocairent, Burjassot i Sueca. El programa proporciona assistència tècnica a les entitats locals amb les quals es treballa des del Fons i, per aconseguir-ho, s’involucra el personal tècnic dels ajuntaments socis en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament. A més, el programa ajuda a sensibilitzar la població valenciana sobre la realitat dels països del Sud ja què, en tornar, els expertes i les expertes participen en una sèrie d’activitats per a donar a conéixer la tasca realitzada. Les 15 persones seleccionades enguany compten amb perfils molt diferents, d’arquitectes i enginyers a músics, expertes en disseny gràfica i noves tecnologies, professionals d’àrees de joventut, cuiners o experts en turisme rural sustentable i tenen entre 24 i 58 anys.

   

  Pujar