Castellano

L’Ajuntament de Massamagrell posa en marxa els Pressupostos Participatius de 2019

L’Ajuntament de Massamagrell posa en marxa els Pressupostos Participatius de 2019
  • Els habitants podran decidir en què gastar/invertir part del pressupost per a millorar Massamagrell

L’Ajuntament de Massamagrell ha posat en marxa per tercer any consecutiu els Pressupostos Participatius, una iniciativa que permet als habitants decidir en què invertir 120.000 euros per a millorar Massamagrell.

Els Pressupostos Participatius es troben durant aquesta setmana en la primera de les seues 5 fases: la fase de comunicació. Aquesta consisteix en donar a conéixer la iniciativa a tota la ciutadania a través de les xarxes socials i també casa per casa, on els veïns i veïnes rebran un díptic amb tota la informació per a participar.

La segona fase serà la recollida de propostes i es farà del 10 al 23 de juny. Ací els habitants redactaran les seues propostes al “Butlletí de Proposta” i el dipositaran a les urnes instaurades en els edificis públics municipals. També ho poden fer telemàticament a través del portal de Participació Ciutadana “Massamagrell Participa”.

Una vegada finalitze la segona fase, les propostes seran valorades per un grup tècnic format per persones funcionaries que estudiaran la viabilitat legal, tècnica i econòmica de cada proposta, i les classificaran en propostes per a inversions i propostes per a despeses corrents.

A partir d’ací es donarà pas a la quarta fase, l’obertura de la votació ciutadana, que tindrà lloc del 10 al 21 de juliol. Ací la ciutadania tornarà a tindre veu i votarà aquelles propostes que més li agraden o li interessen que s’executen.

I finalment, l’última fase consisteix en l’execució dels projectes triats per la ciutadania, que es realitzarà a partir de l’aprovació del Pressupost Municipal per a l’exercici 2020.

 “Aquest any els Pressupostos Participatius compten amb el finançament de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana, 120.000 euros dels quals es destinarà un 50% a projectes d’inversions i l’altre 50% a despeses corrents” explica la regidora en funcions de Participació Ciutadana, Raquel Gómez.

“Animem a la gent del poble a participar i dir-nos allò que vol per a Massamagrell, estem oberts a tota classe de propostes que milloren la vida de la ciutadania” comenta l’alcalde en funcions, Pep Galarza.

Pujar