Castellano

L'Ajuntament de Massamagrell instal·la una Guia per a l'ús del llenguatge igualitari en l'Administració Local

L'Ajuntament de Massamagrell instal·la una Guia per a l'ús del llenguatge igualitari en l'Administració Local

    L'àrea de Normalització Lingüística i l'àrea d'Igualtat han presentat la Guia per a l'ús del llenguatge igualitari en l'Administració Local que han editat conjuntament. Les regidores de les pròpies àrees, Sabrina León i Nina Sepúlveda, van ser les encarregades d'exposar-la en una presentació dirigida a tot el personal de la institució.

    Aquesta guia pretén facilitar i dotar al funcionariat i al personal laboral de l'Administració de l'Ajuntament de Massamagrell d'informació, formació i eines suficients per a poder integrar la perspectiva de gènere en les polítiques dels seus departaments i impulsar així la implantació de l'ús del llenguatge no sexista en tots els àmbits de treball. D'aquesta manera s'utilitzaran recursos inclusius, és a dir, aquells que inclouen a homes i dones, ja que els textos de les administracions públiques han d'estar lliures d'usos discriminatoris que desvaloren un dels dos sexes o facen difícil imaginar la presència de les dones.

    "Aquesta és una de les primeres accions contemplades en el II Pla d'Igualtat, esperant que puga convertir-se en un instrument útil i de fàcil maneig que ens permeta garantir el tractament integrador del llenguatge en el nostre quefer diari. Totes les institucions devem treballar perquè aquestes pràctiques d'invisibilitat i de discriminació vagen sent eliminades, i per açò, entre altres qüestions, també és important que fem un ús integrador del llenguatge. No obstant açò, canviar l'ús del nostre llenguatge ni és tan fàcil ni es fa automàticament, requereix d'esforç i consciència però també d'instruments adequats per a açò", explicava la regidora d'Igualtat, Nina Sepúlveda.

    D'altra banda la regidora de Normalització Lingüística, Sabrina León, explicava: "Des d'aquesta regidoria comencem a engegar una sèrie d'accions al voltant de l'eslògan VALENCIÀ PER LA IGUALTAT, per a intentar conscienciar que els processos de normalització han de ser-ho no solament en qüestió de gènere, sinó també fent que el valencià tinga el lloc que els correspon en l'Administració. L'any passat vam fer arribar al personal laboral cartells i fullets de recomanacions per a usar un llenguatge igualitari, juntament amb portallapis. A inici del any repartirem calendaris de sobretaula, i ara, presentem la Guia per a usar un llenguatge igualitari en l'Administració local".

    Pujar