elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La magrana, una fruita valenciana amb múltiples beneficis per a la salut

La granada, una fruita antioxidant
La granada, una fruita antioxidant
  • S'han trobat indicis de consum d'aquesta fruita en tombes egípcies de 2.500 anys abans de Crist

La magrana és una fruita típica de tardor amb múltiples beneficis per a la salut que procedeix del magraner, un arbre que ja es cultivava en l'antiguitat. De fet, s'han trobat indicis de consum d'aquesta fruita en tombes egípcies de 2.500 anys abans de Crist.

La magrana té propietats nutritives beneficioses per a la salut. És rica en fitoquímics i té un gran poder antioxidant, té un elevat contingut en aigua i el seu valor energètic és molt baix. A més, posseeix pigments naturals que protegeixen la fruita, conservant-la amb totes les seues propietats de manera natural.

És una fruita rica en minerals, destacant el potassi, encara que també aporta fòsfor, manganès, calci, ferro i magnesi. A més, conté principalment vitamines C, B1 i B2, encara que en xicotetes quantitats.

Per què hem de menjar magrana?

És un potent antioxidant. És una font natural per a combatre l'envelliment cel·lular.

Conté nutrients per al cor que ajuden a reduir el colesterol dolent. Les seues propietats antiinflamatòries i antioxidants protegeixen i afavoreixen la nostra salut cardiovascular i milloren l'elasticitat de les artèries. També contribueix a regular la tensió arterial.

beneficis per a la pell. Les magranes ajuden a oxigenar les cèl·lules de la pell, ajuden a lluir un rostre terso i saludable.

Són beneficioses per als renyons. Gràcies al potassi que contine ajuden a netejar els renyons.

La magrana és un detox natural que afavoreix la depuració del nostre organisme.

Està recomanada per a dietes d'aprimament. La magrana és una fruita hipocalórica, a causa de la seua abundant aigua i sota aportació en hidrats de carboni. A més, la quantitat de fibra té efecte saciante i ens ajuda a regular el transite intestinal.

Pel seu baix índex glucèmic, les persones amb diabetis tipus II poden consumir-la perquè els seus potents antioxidants milloren la secreció d'insulina, entre altres propietats.

I, a més, és un afrodisíac natural. Diverses cultures vinculen a aquesta fruita amb el desig sexual, símbol de la fertilitat i la fecunditat.

Origen de la magrana

La granada fruita creix de manera natural en la zona del Mediterrani. No obstant això, el seu origen és de zones de l'Orient Mitjà on ja es coneixien els seus nombrosos beneficis per a la salut. Així mateix, ajudaven a tractar diferents malalties. Es creu que la granda fruita és originària de Pèrsia.

No obstant això, ha sigut cultivada des de fa milers d'anys en països com l'Índia, l'Iran, l'Afganistan, Rússia, el Pakistan, l'Iraq i algunes zones de la Regió Mediterrània. A través de la ruta de la seda, aquests aliments es van introduir en països d'orient com la Xina o el Japó segons dades escrites de la nostra història.

Després de l'Índia i l'Iran, Espanya és un dels principals productors mundials d'aquest fruit. A més, Espanya és un dels principals països a nivell mundial en la investigació sobre la magrana al costat d'Israel, la Xina, Turquia i l'Índia. Tot això a causa de diversos estudis centrats en l'optimització del reg i la fertilització, així com la qualitat i conservació del fruit.

Espanya és el major productor de la fruita de la magrana en Europa

Espanya és el major productor d'Europa, aquesta producció es concentra principalment a Alacant i Múrcia, on està en continu creixement la producció de magranes ecològiques per a respondre a la creixent demanda d'altres països europeus.

Pujar