elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Llíria presenta la Sala Manaut al Museu Silvestre d’Edeta, “Retrobament de dos amics i artistes edetans”

Llíria presenta la Sala Manaut al Museu Silvestre d’Edeta, “Retrobament de dos amics i artistes edetans”
  • Acull set obres del pintor José Manaut Viglietti i un bust que li va realitzar l'escultor Silvestre d’Edeta

MÉS FOTOS
Llíria presenta la Sala Manaut al Museu Silvestre d’Edeta, “Retrobament de dos amics i artistes edetans” - (foto 2)

L'Ajuntament de Llíria ha presentat esta vesprada la Sala Manaut, “Retrobament de dos amics i artistes edetans”, al Museu Silvestre d’Edeta. Este espai, que s'ha habilitat de manera temporal, està compost per set obres del pintor nascut a la localitat edetana, José Manaut Viglietti, i la recentment donada rèplica de la Dama d'Elx de l'escultor Ignacio Pinazo, que formen part del fons patrimonial del consistori. Inclou, a més d'estes creacions pictòriques, un bust que l'escultor Manuel Silvestre d’Edeta va realitzar a Manaut.

En l'acte, han estat presents la filla del pintor, Stella Manaut, i el fill de l'escultor, Manolo Silvestre, que han acompanyat al primer edil Manolo Civera, en la presentació d'esta sala que, segons ha indicat l'alcalde, “pretén ser un homenatge a dos dels artistes més importants que ha donat Llíria al llarg de tot el segle XX i que van conviure en la mateixa època amb un gran vincle artístic i personal. És una magnífica oportunitat perquè el públic puga redescobrir-los”.

“La rellevància històrica de José Manaut i de Manuel Silvestre d’Edeta no solament s'explica a través de la qualitat de les seues obres, sinó també per la seua dimensió humana. Tots dos van organitzar l'acolliment de xiquetes i xiquets de Madrid que es van quedar orfes durant la Guerra Civil, ensenyant-los a dibuixar per a expressar les seues emocions i organitzant colònies escolars”, ha explicat Civera.

Esta sala es podrà visitar en l'horari d'obertura habitual del Museu Silvestre d’Edeta, de dimarts a divendres de 12.00 a 14.00 hores.

A més, esta vesprada s'inaugurat a Ca la Vila l'exposició ‘De Leonardo a Sorolla’ de Stella Manaut, que estarà oberta al públic del 4 al 23 de juny, en horari de dilluns a divendres, de 09.00 a 14.00 hores. Els quadres d'esta mostra estaran la venda i la seua recaptació es destinarà a la conservació del Museu Manaut de València, del qual Stella és l'actual directora.

Pujar