9 de març de 2021 9/3/21

L'Ajuntament planteja rehabilitar l'antic parvulari per tal d’ubicar allí la Unitat de Respir

    L'Ajuntament de les Alqueries ha plantejat rehabilitar les instal·lacions de l'antic parvulari per a poder traslladar a la Unitat de Respir per a Malalts d'Alzheimer que actualment compta amb quasi una quinzena d'usuaris. Aquestes obres es finançaran mitjançant la segona fase del Pla 135, amb un pressupost de 90.900€. Esther Lara, alcaldessa de les Alqueries, explica que "la Unitat de Respir necessita aquest nou espai per a assegurar els seus serveis a un major nombre de persones, ja que la gran acceptació que ha tingut la iniciativa ha portat fins a les instal·lacions un volum d'usuaris major que en altres municipis i que ha superat, amb escreix, les previsions més optimistes".

    La Unitat de Respir es va posar en funcionament fa un any i en sol sis mesos va ampliar el seu horari a matins i vesprades. A més, el nombre d'usuaris s'ha quadruplicat i continua creixent. "Per aquest motiu, volem augmentar les capacitats d'aquest servei municipal, per a assegurar el benestar i qualitat de vida dels nostres veïns, i més de tot aquell que està vivint aquestes malalties en algun familiar", afirma Esther Lara que afig que "les administracions hem de dur a terme accions responsables de govern i, per a açò, hem d'aprofitar els recursos dels quals disposem. Pensem que les antigues instal·lacions del parvulari poden albergar, amb unes xicotetes reformes que s'ajusten al pressupost que tenim en el pla 135, aquest centre que gestionem conjuntament amb l'Associació de Familiars d'Alzheimer i no farà falta una gran inversió en la creació de noves dependències. No entenem ni compartim la postura d'altres grups polítics que demanen enderrocar un edifici que, amb canvis, encara pot donar servei".

    L'alcaldessa conclou que "aquest equip de govern està treballant per un projecte a llarg termini, del que solament hem superat la primera fase, amb canvis substancials en la gestió municipal, com la remunicipalització del poliesportiu i els serveis de jardineria, per a assegurar millors serveis. No obstant açò, tots els canvis porten els seus inconvenients, sobretot en els tràmits burocràtics de l'administració. Per tot açò estem treballant perquè tots aquests desajustaments se solucionen com més prompte millor para d'aqueixa manera, donar el servei que es mereixen els nostres veïns".

    Pujar