22 d’octubre de 2020 22/10/20

Les Alqueries ja està en festes

Les Alqueries ja està en festes  - (foto 1)
  • La localitat ha viscut el seu primer cap de setmana de festejos en honor a la seua patrona, la Virgen del Niño Perdido

  • L'esglai d'estos primers dies l’ha protagonitzat un jove de la localitat que va patir una cornada profunda en el cuixa al ser agafat per un bou en el primer tancament de les festes

Galeria de fotos
Les Alqueries - Fetes Patronals - Pregon
Les Alqueries - Fetes Patronals - Pregon
Galeria de fotos
Les Alqueries - Festes Patronals - Pleitesia
Les Alqueries - Festes Patronals - Pleitesia
Galeria de fotos
Les Alqueries - Festes Paronals - Ofrena
Les Alqueries - Festes Paronals - Ofrena
MÉS FOTOS
Les Alqueries ja està en festes  - (foto 2)
Les Alqueries ja està en festes  - (foto 3)
Les Alqueries ja està en festes  - (foto 4)
Les Alqueries ja està en festes  - (foto 5)
Les Alqueries ja està en festes  - (foto 6)
Les Alqueries ja està en festes  - (foto 7)
Les Alqueries ja està en festes  - (foto 8)

La millor forma d'inaugurar les festes. Una cercavila de totes les penyes de les Alqueries per a donar començament als festejos en honor a la patrona la localitat, la Virgen del Niño Perdido . Este divendres es produïa el pregó a càrrec de la Reina del 2016 en la plaça Major, el tret d'eixida a deu dies d'unes festes que busquen atraure a veïns de totes les edats amb un programa d'actes amb més de seixanta activitats per a xiquets, adults i majors.

Després del pregó del divendres i el concert inaugural, este dissabte es realitzava el primer tancament de sis bous salvatges per a donar la benvinguda a un cartell taurí tan tradicional en la localitat. Un començament amb esglai ja que un bou ha ferit un veí de la localitat, un jove de 35 anys, que ha hagut de ser traslladat a l'Hospital de la Plana després de patir dos cornades en el cuixa esquerra, una d'elles profundes.

Però a pesar d'este incident, la festa ha continuat amb actes tan tradicionals i emotius com l'ofrena de flors a Ntra. Sra. la Virgen del Niño Perdido que s'ha celebrat este diumenge a la vesprada. Després d'este acte l'Associació de Penyes de Les Alqueries ha organitzat la coneguda nit de paelles per a reunir tots els veïns de la localitat.

Així, música, gastronomia, devoció, bous i també activitats per als més menuts en unes festes amb novetats com el primer Concurs d’'Autos Locos' que reunirà els veïns en una carrera de vehicles elaborats artesanalment i que tindrà lloc el pròxim 4 d'octubre. No es pot oblidar tampoc el menjar de calderes i la desfilada de disfresses de dimecres que ve 5 d'octubre o la missa i la processó de diumenge que ve, actes amb què es donarà fi a deu dies intensos de festes en els Alqueries.

Pujar