elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP proposa al•legacions al traçat de l'AVE per a evitar obstacles al futur desenvolupament de la Vall

El PP proposa al•legacions al traçat de l'AVE per a evitar obstacles al futur desenvolupament de la Vall
  • Serra (PP) adverteix que el corredor mediterrani proposat pel Govern d'Espanya parteix en dos el terme i bloqueja el futur desenvolupament de sectors com l'industrial

El Partit Popular de la Vall d'Uixó ha proposat hui en roda de premsa la presentació d'al·legacions al traçat del corredor mediterrani proposat pel Govern d'Espanya per a evitar que el pas de l'AVE condicione i limite el futur de la Vall. Així ho ha plantejat el regidor del PP en la localitat, Herminio Serra, qui ha defensat l'execució d'aquesta infraestructura al mateix temps que reclamat “un traçat respectuós amb el nostre terme municipal”.

La proposta llançada pel Ministeri de Transports estableix que l'AVE passaria per davall de la bassa del Belcaire tallant d'extrem a extrem el municipi. “És un hàndicap per al desenvolupament de la nostra localitat i creiem que des de l'Ajuntament de la Vall s'han de promoure al·legacions que fruit del consens plantegen alternatives al traçat. Sobretot per a aprofitar el moment perquè és ara quan som a temps d'advertir aquesta circumstància per a corregir i modificar la proposta”.

L'alternativa passaria per un corredor que evitara el tall del terme municipal i facilitara el seu natural creixement, especialment en el sector industrial, “que és on podria entorpir d'una forma més crítica el traçat tal com l'ha proposat el Ministeri de Transports”.

Tal com ha assenyalat Serra, “els beneficis que ens reportarà aquesta infraestructura per al desenvolupament i enfortiment de la nostra base econòmica són innegables”. Per això, explica el regidor, “som totalment favorables a l'execució de l'obra però també som ferms defensors del futur del nostre municipi. I si aquest traçat es presenta com una barrera hem de fer tot el que siga a la nostra mà per a modificar el seu pas i garantir el futur de la nostra localitat”.

Així les coses, “apel·lem al govern de Tania Baños a posar-se a la feina per a definir les al·legacions que eviten que la Vall d'Uixó acabe partida en dues i es garantisca la prosperitat i el desenvolupament que aquest municipi i les seues famílies mereixen”, ha conclòs el regidor.

Pujar