elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP logra aprovar la rebaixa de l'IVA a les perruqueries amb un PSOE que es fica de perfil

El PP logra aprovar la rebaixa de l'IVA a les perruqueries amb un PSOE que es fica de perfil
  • L'alcaldessa i els seus socis s'abstenen davant una proposta que beneficia a desenes d'autònoms de la Vall i tomban la moció del PP per a tractar amb metil clorpirifos el 'cotonet'

El Partit Popular de la Vall va aconseguir aquest dimecres que la seua proposta per a rebaixar l'IVA a les perruqueries i salons d'estètica de la localitat tirara avant. Amb una alcaldessa que va optar per posar-se de perfil i abstindre's al costat de la resta de membres de l'equip de govern, el PP va aconseguir tirar avant la iniciativa que defensa la rebaixa de l'IVA del 21% al 10% per als autònoms que exerceixen aquest treball considerat essencial en pandèmia.

“Estem convençuts que és un pas més per a fer-nos escoltar davant el Govern de Pedro Sánchez. Perquè aquestes iniciatives que estem aconseguint aprovar en les institucions, com ha ocorregut en la Diputació, han d'arribar fins al Govern d'Espanya perquè Sánchez tinga en compte les condicions dels qui treballen dia a dia al capdavant d'aquests negocis i atenga una rebaixa fiscal que és justa”.

En efecte, tal com ha declarat Herminio Serra, regidor del PP en la Vall, “les despeses que han patit aquests professionals des de fa més d'un any, sumats a l'increment desorbitat dels costos de la llum i l'aplicació de protocols exigents per a evitar contagis han derivat en uns sobrecostos que s'han de mitigar”.

Una iniciativa que aconsegueix tirar avant “en defensa dels nostres veïns” mentre el PSOE continua rebutjant la protecció que el PP demana per a la citricultura davant l'avanç desmesurat de la plaga del 'cotonet'. En efecte, aquest dimecres el PP va tornar a presentar una moció per a utilitzar de manera extraordinària els metil clorpirifos, com ha fet Itàlia, i es va trobar de nou amb l'entossudiment dels socialistes i els seus socis.

La iniciativa, pactada amb els agricultors, tècnics i sindicats agraris, va ser rebutjada per l'equip de govern que es nega a utilitzar aquests pesticides que, no obstant això, el Govern de Pedro Sánchez ha autoritzat ara el Consell de manera extraordinària. “Esperem que aquesta mesura anunciada per Agricultura i que deixa en mans de la Conselleria el tractament dels camps més afectats, aconseguisca posar fre a aquesta plaga que està acabant amb el patrimoni agrícola de la nostra localitat”.

Des de la Vall, ha conclòs Serra, “estarem sempre al costat dels agricultors, dels herois que amb esforç i molt sacrifici treballen el camp per a aconseguir el millor fruit mentre en el govern tarden anys a donar solucions posant en risc el futur de famílies senceres del nostre municipi”.

Pujar