7 de desembre de 2019 7/12/19

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó prevé el suïcidi en el Dia de la Salut Mental

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó prevé el suïcidi en el Dia de la Salut Mental - (foto 1)

  L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha commemorat este matí el Dia de la Salut Mental amb la lectura del manifest ‘Connecta amb la vida’, lema d'enguany que fa visible que, segons dades de l'OMS, més de 800.000 persones se suïciden cada any en el món. A Espanya les xifres diuen que cada dia es produeixen 10 suïcidis, convertint-se en la primera causa de mort no natural al país des de fa 12 anys.

  El manifest recull que “tenim el deure com a societat de donar-li veu a esta realitat silenciada i llançar el missatge que la vida mereix ser viscuda”. Els usuaris i professionals del Centre de Rehabilitació i Inserció Social (CRIS), de l'associació Fadem i de la Unitat de Salut Mental han participat en este acte reivindicatiu en la plaça del Mercat “perquè utilitzem més l'escolta activa i l'empatia” perquè “els problemes, el dolor i el sofriment mental es porten millor si els compartim”.

  La regidora de Serveis Socials, Marian Artero, ha destacat “la implicació personal i professional dels tècnics i voluntaris” que treballen en l'àmbit de la salut mental “perquè és necessari per a aconseguir una ciutat inclusiva i sense estigmes”. L'acte ha sigut amenitzat amb música i també s'han exposat diversos treballs (pintures, dibuixos i gravats) elaborats pels usuaris dels diferents tallers que ofereix el CRIS.

  ocultar
  L'Ajuntament de la Vall d'Uixó prevé el suïcidi en el Dia de la Salut Mental
  Pujar