5 de juny de 2020 5/6/20

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó finalitza el curs ‘Una bici más’, emmarcat dins del Projecte Stars

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó finalitza el curs ‘Una bici más’, emmarcat dins del Projecte Stars - (foto 1)
  • Aquest taller s’ha impartit durant dos divendres i en ell han participat docents d’educació física i quatre membres de la Policia Local

MÉS FOTOS
L’Ajuntament de la Vall d’Uixó finalitza el curs ‘Una bici más’, emmarcat dins del Projecte Stars - (foto 2)
L’Ajuntament de la Vall d’Uixó finalitza el curs ‘Una bici más’, emmarcat dins del Projecte Stars - (foto 3)

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha realitzat la clausura del curs ‘Una bici más’, taller realitzat durant dos divendres per als anomenats «champions» del projecte Stars, que són el professorat que coordina totes les activitats de mobilitat sostenible en els col·legis de la localitat. A més dels docents d’Educació Física, també han participat els quatre membres de la Policia Local encarregats d’impartir l’educació viaria en els centres educatius.

«El projecte ‘Una bici más’ va nàixer per tal d’unificar els coneixements i actuacions entre els «champions» i la Policia Local dins del projecte Stars, una iniciativa que busca convertir la Vall en una ciutat més amable i habitable, així com reduir les emissions de CO₂ i aconseguir que les xiquetes i xiquets tinguen la llibertat de tornar a prendre els carrers i fer una mobilitat urbana segura», destaca la regidora d’Educació, Carmen Garcia.

«Un dels objectius d’enguany era realitzar una formació amb una metodologia específica, i hem tingut la sort d’haver comptat amb els experts a nivell nacional d’aquesta metodologia», explica el coordinador del Projecte Stars, Santi Valls, qui assenyala que la prioritat d’aquests cursos és ensenyar a totes les xiquetes i xiquets a circular amb bicicleta per la ciutat.

La metodologia emprada és originària del Regne Unit i es diferència d’altres instruccions de formació viària en què aquesta es realitza al carrer amb trànsit obert, per tal «d’intentar que es faça en el mateix entorn en què l’alumnat es mourà després, sempre baix vigilància d’un instructor qualificat», explica Xavi Cañada, instructor del curs.

La regidora ha agraït la implicació dels mestres de la localitat per haver fet realitat aquest projecte, així com a la Policia Local per portar a terme les classes d’educació viària a la ciutat.

Pujar