elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un agricultor de la Vall d'Uixó, desesperat en veure com unes ovelles sense pastor es mengen els seus cultius

Un agricultor de la Vall d'Uixó, desesperat en veure com unes ovelles sense pastor es mengen els seus cultius
Un agricultor de la Vall d'Uixó, desesperat en veure com unes ovelles sense pastor es mengen els seus cultius
  • La família denuncia que l'Ajuntament tira pilotes fora: “És una qüestió entre particulars”

Nombroses denúncies davant la Guàrdia Civil i diverses instàncies registrades a l'Ajuntament de la Vall d'Uixó no han sigut suficients perquè les autoritats facen cas del crit d'auxili d'un agricultor de la Vall d'Uixó i la seua família que veuen com un bestiar d'ovelles s'està carregant el seu xicotet hort.

Aquest veí de la Vall d'Uixó porta més de tres anys patint aquest problema i en 2022, cansat de la situació, va presentar diverses denúncies davant la Guàrdia Civil i instàncies a l'Ajuntament. Així en una de les denúncies, presentada davant la Guàrdia Civil el 27 de juliol de 2022, aquest agricultor d'uns 80 anys assenyala que un ramat d'ovelles, que pastura només, sense pastor que les guie, entren en els seus horts situats en la partida de la Horteta i es mengen els seus cultius: des de tomaques, pimentons, bròcoli i coliflor, entre altres hortalisses.

Aquesta situació va portar a l'home a barrar els seus horts, però la força del bestiar ha acabat trencant-li la tanca en diverses ocasions.

Així ho expressa l'agricultor i la seua família que estan desesperats mentre veuen que les autoritats no tenen en compte el seu problema.

En els atestats de denúncia, als quals ha tingut accés elperiodic.com, l'afectat explica que “aquest ramader sol deixar solt a un ramat d'ovelles per la zona, on aquest té explotació agrícola i al no tindre pastor caminen soltes sense cap mena de control, entren en la seua propietat produint-se diversos danys en els cultius”.

A més, assenyala que “ha invertit una certa quantitat de diners a barrar part de la parcel·la” i encara que en un primer moment el propietari del bestiar es va comprometre a abonar-li 400 euros en concepte d'indemnització, només li ha pagat 70 euros.

Davant aquesta situació d'indefensió, l'agricultor ha acudit també a sol·licitar empara a l'Ajuntament de la Vall d'Uixó on ha presentat en els tres primers mesos de 2022 tres instàncies. La resposta en totes elles ha sigut la mateixa: “Es tracta d'una qüestió entre particulars, havent-se de resoldre pels propietaris”. Així consta en la notificació remesa pel regidor d'Agricultura, Fernando Daròs.

Així mateix, la família assenyala que “l'alcaldessa ens va dir que ho solucionarien”. Va passant el temps i la situació es repeteix, davant la desesperació d'aquesta família que veuen com l'horta del seu pare es fa malbé.

L'edil es limita, a més, a informar-lo sobre el servei de mediació de la Policia Local i la possibilitat de dirigir-se a l'Oficina Comarcal d'Agricultura.

Per això, l'afectat va tornar a insistir reclamant “a l'Alcaldessa, al regidor d'Agricultura i al secretari de l'Ajuntament que es pose una solució immediata al problema” i se li indemnitze pels danys ocasionats.

Pujar