Castellano

Concentració a les portes de l'Ajuntamen pel Pla de Cooperació Municipal

Concentració a les portes de l'Ajuntamen pel Pla de Cooperació Municipal

    Des dels grups Compromís i PSPV a la Diputació d'Alacant "durem a terme dues accions coordinade"s, amb motiu de la decisió del govern de la Diputació d'Alacant, format pel Partit Popular i el diputat trànsfuga de C's, de no participar en el fons de cooperació que organitza la Generalitat Valenciana. En definitiva, esta decisió implica que 141 municipis d'Alacant no puguen comptar amb els 13 milions d'euros que hauria de posar la Diputació d'Alacant. Els municipis podrien usar esta inversió en allò que cregueren oportú, potenciant l'autonomia municipal i el democràtic repartiment de fons amb criteris objectius. La decisió forma part d'un seguit de mesures que "entenem perjudicials pels pobles". En el cas de la Nucia "deixarem de rebre 188.720€".

    No obstant això, i "tenint en compte l'aïllament en este tema del govern de la Diputació d'Alacant (la Diputació de València i la de Castelló, governada pel PP, sí que hi participen) és evident que una acció coordinada de la majoria d'Ajuntaments de les comarques del sud tindrà un efecte en este tema i en futures decisions".

    Per això," farem una concentració, demà divendres, a les 19:00h a les portes de l'Ajuntament de la Nucia, com a protesta per la no adhesió a este fons. Recordem que l'alcalde, Bernabé Cano, és diputat provincial i també ha votat en contra".

    Pujar