Castellano

L'alacantí Pedro de la Torre Llobregat, la jove promesa del triatló multiesport

• L'atleta aspense va pujar al més alt en els campionats d'Europa

La Comunitat Valenciana va tindre representació en els campionats d'Europa de triatló multiesport celebrats a la província de Biscaia durant la setmana del 17 al 24 de setembre. El jove atleta Pedro de la Torre Llobregat, procedent d'Aspe, una xicoteta localitat d'Alacant, va participar en aquesta competició deixant uns grans resultats per a la selecció espanyola. Va començar afrontant el duatló estàndard el diumenge 18, on després de córrer 10 quilòmetres a peu, seguits de 40 km amb bicicleta i acabant amb 5 km més corrent, Pedro va finalitzar amb un 4t lloc en el seu grup d'edat malgrat anar al capdavant tota la carrera. Va ser en aquest últim tram on se li va escapar el podi, però ni tan sols això va ser suficient perquè al cap de dos dies no es presentara al Duatló cros disputat en Balmaseda. El mateix atleta ens conta que des del inici, el circuit va ser molt exigent a causa dels seus alts desnivells, tant en el tram de ciclisme de muntanya com en carrera a peu. En una zona on predominava molt la tècnica, l'atleta va patir una caiguda la qual li va provocar diferents ferides lleus així com colps en la cara. Encara així, Llobregat va travessar la línia de meta com el sisé espanyol i amb un segon lloc en el grup d'edat de 20 i 24 anys.

El dijous d'aquesta mateixa setmana, l'atleta Aspense es va tornar a posar les sabatilles, aquesta vegada per a disputar la modalitat de Triatló cros en la localitat de Bermeo, un poble de costa. La mar Cantàbrica va ser testimoni de la primera prova que va consistir en 1 quilòmetre per les seues aigües profundes, seguit de 24,6 km de ciclisme per muntanya amb 1140 metres de desnivell. Els durs pendents per tota la naturalesa d'aquesta carrera donaven pas als 7,4 quilòmetres a peu que comptava amb trams compostos per escales i pujades molt exigents. Finalment, Pedro es va penjar la medalla de campió d'Europa en la seua categoria.

Per si no fora poc, l'endemà, es va disputar el Acuatlón, on l'atleta alacantí es va alçar de nou la victòria en la seua categoria, sent també el segon espanyol a travessar la línia de meta després d'enfrontar-se a una carrera molt ràpida per aigües basques.

En una setmana, Pedro de la Torre Llobregat, va aconseguir dues medalles d'or, una plata, una quarta posició en la seua categoria i mantenint sempre els primers llocs en la general en totes les carreres. Sens dubte, va defensar orgullós els colors de la seua selecció, acordant-se en tot moment del Club Esportiu d'Aspe, el qual el veu créixer competició rere competició.