17 de juliol de 2019 17/7/19
ENTREVISTA

Isabel Bonig: “Aportem l'aval de la gestió del passat”

Isabel Bonig: “Aportem l'aval de la gestió del passat” - (foto 1)
  • elperiodic.com entrevista a la candidata a la Generalitat del PPCV per a conéixer la seua proposta electoral de cara al 28A

MÉS FOTOS
Isabel Bonig: “Aportem l'aval de la gestió del passat” - (foto 2)

“Baixaré els impostos”. És la primera mesura que durà a terme Isabel Bonig, candidata a la Generalitat Valenciana, si governa. Així ho ha assegurat la presidenta del PPCV en aquesta entrevista concedida a elperiodic.com, en plena campanya electoral. Bonig es presenta per primera vegada com a candidata a la presidència de la Generalitat i assegura que el gran aval del partit és la gestió del passat.


Compta amb el suport de Pablo Casado, qui coneix els problemes dels valencians molt de prop ja que la seua dona és il·licitana, recorda Isabel Bonig, com el problema del finançament, una de les prioritats de la candidata del PPCV. Bonig està convençuda: “En un mes estaré formant govern”.


Llig a continuació l'entrevista completa:


P: Quins són els eixos principals de la campanya del Partit Popular en la Comunitat Valenciana?

R: La llibertat, la qualitat i igualtat en la prestació de serveis i l'orgull de pertinença a una gran Comunitat i a un gran país.


P: Què aporta diferent respecte a les anteriors eleccions?
R: Són les meues primeres eleccions com a candidata a la presidència de la Generalitat. Sobretot aportem l'aval de la gestió del passat.


P: Com ha sigut el procés d'elaboració de llistes? Ha comptat amb el suport de Madrid?
R: Sempre és un procés complicat però la gent ha sigut comprensiva en la majoria dels casos. Hem renovat més del 60% de les llistes per a combinar experiència en la gestió amb


P: Parlant sobre les eleccions generals, com representarà el PPCV els interessos dels valencians a Madrid?
R: Defensant-los sempre. Canviant el model de finançament autonòmic i el que suposa de l'arribada de més finançament, garantint l'arribada d'aigua d'altres conques excedentàries o la construcció del corredor mediterrani.


P: Quines són les seues prioritats?
R: Millorar el finançament de la Comunitat Valenciana


P: Amb què es compromet Pablo Casado en els problemes de la Comunitat?
R: A solucionar-los. Coneix molt bé els problemes d'aquesta terra com a il·licità consort que és. Ve molt per ací i es compromet a solucionar els problemes que tenim.


P: Creu que al PP li beneficia o perjudica l'avançament electoral?
R: Ho veurem el dia 28. Té els seus avantatges i els seus inconvenients. En qualsevol cas, li augure que hi haurà un canvi a la Comunitat Valenciana. La gent té ganes de canvi.


P: Quines mesures que ha posat en marxa el Botànic durant aquesta legislatura canviaria res més entrar en el govern i per què?
R: Baixaria els impostos que el Botànic ha disparat. Ara cada valencià paga 600 euros més en impostos que fa quatre anys. Suprimiria totes aquelles agències i quiosquets que només han servit per a disparar la despesa i duplicar competències.


P: I quins mantindria i per què?
R: Farem una auditoria avaluadora per a estudiar-ho tot bé, analitzar la situació i veure allò que pot funcionar. Però més enllà de delegar funcions als ajuntaments i muntar quiosquets no se m'ocorre res més nou que hagen fet, perquè fer el que es diu fer han fet molt poc més enllà d'imposicions ideològiques i sectarismes. Tinga en compte que no han construït ni un sol col·legi.

P: Què ha de canviar en la Comunitat segons vosté per a millorar l'educació dels valencians?
R: Actuar sense sectarismes, adoctrinaments ni imposicions. Cal donar llibertat a les famílies perquè puguen triar la llengua en la qual volen que estudien els seus fills, sense xantatges, i el centre en el que volen estudiar.


P: L'educació és un tema batalla… En què s'ha equivocat el Botànic en aquesta legislatura i quina és la seua proposta?
R: L'esquerra imposa la seua ideologia. Han usat l'educació a favor seu intentant usar-la com a eina.


P: S'ha obert el debat sobre el nombre de Conselleries, què opina vosté sobre aquest tema?
R: L'important no és tant el número com les seues funcions. Cal ser pràctics, evitar duplicitats i veure el més convenient per a gestionar bé i fer la vida millor als valencians. Hi ha hagut alguna conselleria nova com la de transparència que la major part del seu pressupost ha sigut per a pagar personal. P: I sobre À Punt? R: És incomprensible que en sol dos anys de funcionament ja tinga un deute de 46 milions d'euros amb un pressupost anual de 55. El model de gestió és evident que no és l'adequat perquè s'està creant un monstre. Analitzarem la situació i, segons els resultats, hi haurà un canvi sens dubte necessari.


P: Creu que la gent continua castigant-los pels casos de corrupció en el si del PP valencià?
R: Si hi ha algú que encara pensa així li diria que el procés de renovació en el partit ha sigut profund, hem perdut perdó mil vegades, les persones implicades en casos ja no formen part del partit i que hem pres mesures perquè això no torne a ocórrer. Dit la qual cosa, són casos puntuals i estem orgullosos de la gestió del PP que en vint anys va aconseguir transformar la Comunitat Valenciana. Ací estan els fets concrets: dotze hospitals nous construïts, desenes de centres de salut, 622 col·legis i instituts nous, centenars de quilòmetres d'autovies… això són realitats que estan ací per a millorar la vida dels valencians.


P: Sobre pactes. Amb qui estaria disposada a asseure's després de les eleccions autonòmiques i per què?

R: Nosaltres estem oberts al diàleg amb tots. L'important són els valencians i els seus interessos, no els partits polítics. Cal pensar en què és el millor per a la ciutadania.


P: I amb qui no?

R: No pactarem amb cap partit que defense el secessionisme català, que pose en dubte la unitat d'Espanya o qüestione els drets fonamentals recollits en la Constitució


P: Quines línies roja marcaria a VOX en cas que hagueren d'asseure's a pactar?
R: Com li dic, les línies roges són el respecte als drets fonamentals recollits en la Constitució. El pacte de govern a Andalusia, per exemple, és irreprotxable en tots els seus punts.


P: Com es veu dins d'un mes?
R: En el procés de conformar un govern.


P: Què és el primer que farà si governa?
R: Baixar els impostos. Aplicar a partir de juny l'ambiciosa revolució fiscal que propose. Eliminarem tots els impostos que penalitzen fiscalment als valencians i que ara ens converteixen en la Comunitat Autònoma amb una de les majors pressions fiscals d'Espanya. En concret, hi haurà una rebaixa del 7% del tram autonòmic de l'IRPF per a tots els valencians amb ingressos anuals inferiors als 35.000 euros a l'any. S'elimina l'Impost de Successions i Donacions. La Comunitat deixarà de tindre l'Impost de Transmissions Patrimonials més alt d'Espanya per a afavorir la compra i adquisició d'un habitatge.


P: Tenint en compte que aquesta entrevista és per a publicar en un mitjà amb moltes edicions locals i que els electors dels xicotets pobles puguen estar llegint-nos. Què li diria a aqueix votant directament? Per què ha de triar al Partit Popular?
R: Perquè és l'únic que votant-li queda garantit que Pedro Sánchez no seguisca com a president del govern i, per tant, que seguim per la senda de convivència i pau que ens ha donat la Constitució Espanyola en els últims 40 anys. Amb el PP s'assegura la millora en la qualitat de vida dels ciutadans. Amb altres opcions no.