27 de novembre de 2020 27/11/20

Els hotels de Gandia aconsegueixen la major rendibilitat de tota la Comunitat malgrat el COVID-19

Els hotels de Gandia aconsegueixen la major rendibilitat de tota la Comunitat malgrat el COVID-19 - (foto 1)
  • Hosbec col·loca les dades de la capital de la Safor en el més alt a nivell autonòmic i fins i tot nacional al juliol, agost i setembre

MÉS FOTOS
Els hotels de Gandia aconsegueixen la major rendibilitat de tota la Comunitat malgrat el COVID-19 - (foto 2)
Els hotels de Gandia aconsegueixen la major rendibilitat de tota la Comunitat malgrat el COVID-19 - (foto 3)

El sector hoteler ve de tancar l'estiu més atípic de la seua història.

La pandèmia del COVID-19 ho ha canviat tot.

Les rutines dels turistes ja no són les mateixes, les reserves d'habitacions es fan a última hora i la màscara s'ha convertit en l'element bàsic en qualsevol moment, sense oblidar la distància de seguretat en cada racó dels hotels.

A pesar que els presagis per a aquesta passada temporada d'estiu eren realment negatius, els hotels de Gandia han aconseguit salvar la campanya i col·locar-se en xifres considerablement bones.

Tal com ha comunicat Hosbec, la patronal hotelera de la Costa Blanca, els establiments hotelers de Gandia han aconseguit al juliol, agost i setembre la major rendibilitat de tota la Comunitat Valenciana.

Fins i tot comparant la capital de la Safor amb les altres destinacions turístiques capdavanteres a nivell nacional, també destaca com una de les més rendibles.

Gandia està situada fins i tot per davant de Benidorm, el destí estiuenc per excel·lència per a molts turistes.

Segons Hosbec, el preu mitjà per habitació i dia dels hotels de Gandia va ser de 94,95 euros, superant a Benidorm (93,9 euros) i molt per damunt de la mitjana de la Comunitat, que se situa en 85,45 euros; mentre que a Espanya està en 88,08 euros durant els mesos d'estiu.

Com ocorre en totes les destinacions turístiques, no tots els hotels mantenen aquesta mitjana de preus, ja que a Gandia i en els altres hi ha establiments més assequibles i amb quanties més baixes.

Tant és així que durant aquest passat estiu, el preu mitjà per habitació va caure en la Comunitat un 14% en comparació amb la mateixa època de l'any anterior.

Els hotelers de Gandia han aconseguit, malgrat la multitud de problemes derivats del Coronavirus i de les restriccions estrictes, salvar la temporada estival i que no es convertira en desastrosa.

Bona prova de la constatació d'aquestes dades positives malgrat les circumstàncies és que les inversions hoteleres a Gandia continuen, ja que està en marxa el projecte per a construir un nou hotel de luxe en primera línia de la platja, la qual cosa incrementaria i milloraria notablement l'oferta en la capital de la Safor.

Això no ha sigut així en tota la Comunitat, ja que referint-nos a aquest nivell autonòmic ha disminuït l'activitat hotelera en un 65,5% respecte a l'estiu anterior, de la mateixa manera que ha ocorregut amb la baixada notable de contractacions temporals fins i tot en les destinacions turístiques capdavanteres històricament.

Pujar