elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Generalitat manté tancat l'oci nocturn però habilita el consum en barra

La Generalitat manté tancat l'oci nocturn però habilita el consum en barra
  • Es prorroguen 21 dies més les limitacions en hostaleria, visites a residències així com la recomanació de no fer reunions de més de deu persones a València, Alacant i Castelló

 Tancament de l'oci nocturn, limitació en hostaleria i visites a les residències, algunes de les mesures per a frenar el covid que continuaran vigents 21 dies més.

La Conselleria de Sanitat ha anunciat aquest divendres la pròrroga de les mesures per a frenar el covid en la Comunitat Valenciana i que afecten l'oci nocturn. Els locals d'oci nocturn, pubs i discoteques continuaran tancades tres setmanes més, unes mesures que estaven en vigor des de finals d'agost i que estaran fins al pròxim 9 de novembre.

També l'hostaleria continuarà tenint limitacions d'aforament encara que s'habilita el consum en barra, sempre prioritzant l'atenció en taula. En qualsevol cas, l'agrupació en barra no podrà ser de més de sis persones i s'hauran de mantindre les distàncies d'un metre i mig entre grups.

Tal com ha explicat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, aquest divendres en roda de premsa, els informes realitzats aquesta setmana per la unitat d'Epidemiologia evidencien que les mesures de prevenció que es van adoptar a l'agost en el si del Consell Interterritorial i que continuen encara vigents han tingut un impacte positiu. “Però segueix sense observar-se el descens de nous casos esperat i se'ns diu que és millor continuar aplicant les mesures”.

Per tant - ha continuat Ana Barceló -, “és recomanable mantindre l'aplicació de les actuacions coordinades en matèria de salut pública per a respondre davant la situació d'especial risc derivada de l'increment de casos positius per COVID-19 dirigides al control de la transmissió en els àmbits que actualment són l'origen dels brots epidèmics de major impacte i risc”. I al mateix temps, “adoptar mesures addicionals que puguen controlar la transmissió comunitària associada a aqueixos brots que es detecten, introduint una modificació que afecta el consum en barra”, ha assenyalat.

La resolució en la qual s'adopten aquestes mesures serà publicada dilluns que ve en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). Un anunci que ha vingut acompanyat de les mesures restrictives per a Onda, Elx, Orihuela i Guadassuar que ja, des d'aquesta mitjanit, començaran a aplicar-se en aquestes localitats.

Pujar