13 de desembre de 2019 13/12/19

El restaurant Chef Amadeo guanya el Concurs Internacional de Fideuà de Gandia

45º Concurs Internacional Fideuà de Gandia
45º Concurs Internacional Fideuà de Gandia
  • Un certamen que atrau cada any a xefs de tots els racons del món i que ret homenatge al plat estrela i emblema gastronòmic de Gandia

Galeria de fotos
Gandia - Concurs Internacional de "Fideua"
Gandia - Concurs Internacional de "Fideua"
MÉS FOTOS
El restaurant Chef Amadeo guanya el Concurs Internacional de Fideuà de Gandia - (foto 2)
El restaurant Chef Amadeo guanya el Concurs Internacional de Fideuà de Gandia - (foto 3)
El restaurant Chef Amadeo guanya el Concurs Internacional de Fideuà de Gandia - (foto 4)
El restaurant Chef Amadeo guanya el Concurs Internacional de Fideuà de Gandia - (foto 5)
El restaurant Chef Amadeo guanya el Concurs Internacional de Fideuà de Gandia - (foto 6)

Gandia s'ha convertit aquest dimecres en la capital indiscutible de la gastronomia. I no ho diem nosaltres perquè així ho han comprovat els centenars de visitants que no han volgut perdre's la 45 edició del Concurs Internacional de Fideuà de Gandia. Veïns, visitants vinguts de pobles de tota la Comunitat i xefs de prestigi internacional, han gaudit d'una jornada molt especial per a la gastronomia de Gandia i la valenciana en general.

No en va se'n diu concurs internacional perquè en un mateix espai hem pogut veure a xefs de Bèrgam (Itàlia), Washington (els EUA), Lima (el Perú), Tòquio (el Japó) però també murcians, valencians i -per descomptat- xefs locals, “lluitant” per alçar-se amb el títol de millor fideuà del món. I ho ha aconseguit un restaurant local, Xef Amadeo, que repeteix triomf després d'haver-lo aconseguit l'any 2014, encara que aquesta vegada de la mà del cuiner Ángel Nieto.

En segon lloc la quedat Casa Macario, de Tavernes de la Valldigna i Goya Gallery, de València. En la categoria de participants internacionals, el títol es va directe fins a Tòquio, concretament al restaurant El Chateo. També hi ha hagut un concurs per a postres amb taronja, que li ho ha portat el restaurant Nou Racó, en el Palmar, i premi a les joves promeses, per al Cdt l’Alqueria del Duc, també a Gandia.

Una jornada de premis, de bon ambient i, sobretot, de bon sabor de boca. Organitzat per l'Associació Gastronòmica i Cultural Fideuà de Gandia, el certamen compta amb la col·laboració, entre altres, de l'Ajuntament d'aquesta localitat valenciana: “Portem 45 anys retent homenatge al nostre plat insígnia, nascut ací, de la mà dels nostres pescadors i assaborit per tot aquell que aprecia el Mediterrani”, ha declarat l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, durant el lliurament de premis.

També han estat presents el Director General de Turisme, Josep Gisbert, el president de l'associació impulsora del certamen, Avelino Alfaro, entre altres representants polítics i del sector empresarial i social de Gandia i la comarca.

Més d'un segle d'història

“El que per atzar va succeir en aquella barca un bon dia dóna nom al que és hui la fideuà de Gandia”. El poema de Manuel Ibáñez recull l'origen d'aquest plat que tant identifica a la ciutat de Gandia. Uns pescadors del Grau es van disposar a cuinar una paella de marisc després d'estar tot el matí pescant i, al no disposar d'arròs, van decidir trossejar el fideu. Un canvi que va agradar tant als comensals que cent anys després està consagrat com el manjar de La Safor.

Però, com es fa la fideuà? Diu així la recepta oficial: "Col·locar la paella sobre el foc amb l'oli. Quan estiga bé calent, col·locar els escamarlans i les gambes. Deixar que se sofrigen bé. Quan estiguen bé sofregides, afegir l'all, i pebre roig i la tomaca i deixar que se sofrija també.

Finalment, afegir el rap i deixar que se sofrija però sense arribar a fer-se del tot. Una vegada fet això, es posarà el caldo i quan haja arrancat el bulliment, s'afegiran els fideus, deixant que bullen a foc mitjà, perquè adquirisca bon color. Es recomana utilitzar un paeller de 47 cm de diàmetre per a la seua perfecta cocció per a 6 persones”. Si vols conéixer més sobre el concurs pots visitar la pàgina web oficial en AQUEST ENLLAÇ.

ocultar
El restaurant Chef Amadeo guanya el Concurs Internacional de Fideuà de Gandia
Pujar