elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Inauguració de la XII Semana de la Ciencia del Campus de Gandia de la UPV

Inauguració de la XII Semana de la Ciencia del Campus de Gandia de la UPV
    MÉS FOTOS
    Inauguració de la XII Semana de la Ciencia del Campus de Gandia de la UPV - (foto 2)
    Inauguració de la XII Semana de la Ciencia del Campus de Gandia de la UPV - (foto 3)
    Inauguració de la XII Semana de la Ciencia del Campus de Gandia de la UPV - (foto 4)

    El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València inaugura oficialment la seua XII Setmana de la Ciència, demà dimarts 8 de novembre, a les 12.00h. En l'acte intervindran Pepe Pastor, director del Campus de Gandia; Carlos Ripoll Soler, Director d'Àrea VLC-Campus, de la UPV; José Manuel Prieto, regidor d'Administració, Modernització i Govern Obert de l'Ajuntament de Gandia i Víctor Espinosa, director de l'Institut de Recerca per a la Gestió Integrada de Zones Costaneres de la UPV (IGIC).

    La inauguració té lloc en la Sala d'Usos Múltiples de l'edifici CRAI del Campus de Gandia, on es troba l'exposició 'Un mar de dades', que podrà visitar-se a continuació de la mà del científic Víctor Espinosa.

    Exposició

    'Un mar de dades' està oberta al públic de forma gratuïta del 3 al 30 de novembre, de 9.00 a 21.00 h. Aquesta exposició, organitzada pel Centre Superior de Recerques Científiques (CSIC), arreplega, de manera visual i accessible per al públic general, alguns de les troballes més importants aconseguits fins al moment en el si del projecte Malaspina; l'objectiu d'aquest projecte és conèixer l'impacte del canvi global en l'ecosistema de l'oceà i explorar la seua biodiversitat, especialment en l'oceà profund.

    El 15 de desembre de 2010, més de 250 investigadors i investigadores a bord dels bucs de recerca oceanogràfica Hespérides i Sarmiento de Gamboa van iniciar una expedició, que els va portar a recórrer el món en diferents etapes durant nou mesos. Tant la claredat en la presentació de les dades com l'aspecte gràfic han sigut dos elements molt importants en la concepció d'aquesta mostra. En la seua elaboració han participat nombroses persones, centres de recerca i institucions que formen part d'aquest gran projecte de recerca liderat pel CSIC.

    El material expositiu que podrà visitar-se en el Campus de Gandia es completa amb aportacions relatives a les recerques marines desenvolupades des de la Universitat Politècnica de València.

    Assistència de l'IES Joan Fuster de Bellreguard

    En l'acte d'inauguració estaran presents estudiants de Batxillerat de l'IES Joan Fuster de Bellreguard. Aquests estudiants hauran participat prèviament, de 10.00 a 11.30h, en dos tallers d'educació ambiental impartits per estudiants del Grau en Ciències Ambientals del Campus; aquesta activitat també forma part de la XII Setmana de la Ciència.

    Tallers i conferències

    El dimecres 9 de novembre continuarà la programació de la Setmana de la Ciència, amb dos nous tallers d'educació ambiental als quals també assistiran estudiants d'instituts. El dijous 10 de novembre, a les 12.30h, en l'Aula Magna, tindrà lloc la conferencia 'Aplicacions i sistemes multimèdia immersius i interactius: realitat virtual, videojocs, televisió intel·ligent i altres possibilitats', que ofereix el grup de recerca del Campus Immersive Interactive Media R&D Group. En aquesta conferència coneixerem les múltiples aplicacions d'aquestes tecnologies emergents, molt relacionades amb el nou Grau en Tecnologies Interactives que amb tota probabilitat s'impartirà en el Campus de Gandia de la UPV el curs 2017 - 2018.

    La programació setmanal de la Setmana de la Ciència finalitza el divendres amb l'actuació, també gratuïta, de Big Van, científics sobre rodes, que amb els seus divertits monòlegs humorístics realitzen divulgació científica de qualitat. Podran veure'ls el divendres 11 de novembre a les 12.00h en l'Aula Magna.

    Conferències científiques

    La XII setmana de la Ciència va arrancar el 21 d'octubre amb un cicle de conferències organitzat conjuntament amb el CEIC Alfons el Vell, que continuen el divendres 18 de novembre, amb la xarrada 'El futur de les comunicacions mòbils. Les xarxes 5G', impartida pel reconegut investigador i docent en Telecomunicacions en el Campus de Gandia, José F. Monserrat. El cicle finalitza divendres 25 de novembre amb la conferencia 'Ultrasons: la revolució silenciosa', oferida pel també investigador Francisco Camarena, director de la Càtedra IVIO - UPV.

    Les conferències són a les 19.30 a la Casa de Cultura de Gandia.

    Pujar