elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia reforma l'IES Tirant lo Blanc després de 41 anys sense cap millora

IES Tirant lo Blanc de Gandia
IES Tirant lo Blanc de Gandia
  • El cost de la remodelació és de dos milions d'euros i els 12 mesos d'obres començaran a principis de l'any 2021

L'Ajuntament de Gandia destinarà dos milions d'euros del Pla Edificant per a la reforma i remodelació de l'institut Tirant lo Blanc. El centre educatiu es inaguró el 31 de gener de l'any 1979 i, fins ara, no s'han realitzat cap mena de treball de millora en les seues instal·lacions. Per tant, l'institut porta 41 anys sense avançar ni millorar quant a infraestructures ni obres, tan sols s'ha realitzat durant aquest període els habituals treballs de manteniment.

Després d'aquest llarg temps ha arribat l'hora i el consistori ha decidit donar-li una bona rentada de cara al seu institut més gran, a més de ser també el de major capacitat de tota la comarca de la Safor, ja que alberga a un total de 1.800 alumnes.

Hui dia, l'Ajuntament ja compta amb nou empreses que opten a l'adjudicació de les obres de reforma i de remodelació. Hauran d'esperar fins a setembre per a saber quina empresa és la beneficiària d'executar uns treballs que duraran 12 mesos i s'iniciaran a principis de l'any 2021. Durant el temps en el qual les obres s'estiguen duent a terme, els alumnes disposaran de les aules prefabricades o barracons que es troben en el solar contigu a la caserna de la Guàrdia Civil de Gandia. Aquest espai i aules prefabricades ja van ser utilitzades pel col·legi Cervantes durant una temporada. Cal destacar que els cursos de Formació Professional que s'imparteixen romandran en l'institut malgrat les obres, ja que és necessari compatibilitzar totes dues activitats pel fet que la maquinària habitual d'aquests cursos i dels laboratoris té un pes superior al que aguanten les aules prefabricades del solar on aniran la resta d'alumnes.

La reforma i la remodelació de l'institut aportarà infraestructures totalment noves quant a les cobertes del centre, el sistema elèctric, el condicionament de les aules i espais, el sistema de prevenció d'incendis avançat, els banys, el sistema de refrigeració i de calefacció. Tot això té com a objectiu adequar el centre educatiu als nous sistemes de totes les seues àrees pel fet que s'han quedat arrere quant a evolució dels sistemes per no haver-ho reformat ni millorat des de fa 41 anys que es va inagurar.

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha explicat que per a Gandia “aquest és un projecte molt important, imprescindible i urgent”. L'edil s'ha mostrat “feliç i il·lusionada amb les obres i la inversió” i ha assegurat que, malgrat la pandèmia del COVID-19, “Gandia no ha parat i recupera tots els projectes que ja estaven programats abans de la crisi sanitària i garantim que tots ells seguisquen avant”.

Al costat de Morant ha comparegut la regidora d'Educació, Carmen Fuster, qui a més del càrrec en el consistori ostenta també el de directora de l'IES Tirant lo Blanc, per la qual cosa s'ha mostrat “encantada d'aquest projecte i de poder millorar un institut de gran importància tant per a Gandia com per a la comarca de la Safor”. Fuster ha destacat que es tracta de “un projecte que vam prometre i que ara estem complint perquè tots els alumnes, siguen de l'estatus o de les condicions que siguen, puguen tindre exactament les mateixes oportunitats i no hi haja diferències”.

En aquesta mateixa línia s'ha mostrat el vicealcalde de Gandia, Josep Alandete, qui ha posat l'accent principalment a “reduir les desigualtats i que tots els alumnes puguen gaudir de les mateixes infraestructures i recursos, sent aquest institut un exemple modèlic d'integració i inclusió”.

L'aposta de Gandia per la millora dels centres educatius més longeus uneix la reforma de l'IES Tirant lo Blanc amb l'anunciada la setmana passada de l'IES Ausiàs March, sumant entre els dos treballs una quantia total de 10 milions d'euros emmarcats dins del Pla Edificant, sent 2 milions el primer centre i 8 el segon.

Pujar