elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les V Jornades de Salut de Gandia posen en relleu la importància de l'administració local com a promotora de la vida saludable

Les V Jornades de Salut de Gandia posen en relleu la importància de l'administració local com a promotora de la vida saludable
  • · José Manuel Prieto: "A la nostra ciutat ens esforcem perquè tots els districtes puguen gaudir d'espais que fomenten l'activitat física"

MÉS FOTOS
Les V Jornades de Salut de Gandia posen en relleu la importància de l'administració local com a promotora de la vida saludable - (foto 2)
Les V Jornades de Salut de Gandia posen en relleu la importància de l'administració local com a promotora de la vida saludable - (foto 3)

L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha participat aquest matí a l'acte d'obertura de les cinquenes jornades de Salut Comunitària que se celebren a la Casa de la Marquesa. Unes jornades que han comptat amb l'assistència del secretari autonòmic de Sanitat, Francisco José Ponce Lorenzo; el Gerent del Departament de Salut de Gandia, Pedro Rollán; la directora del Centre de Salut Pública de Gandia, Maria Gironés; la regidora de Sanitat, Qualitat de Vida i Polítiques Saludables, Liduvina Gil; a més d'altres representants municipals i de l'àmbit sanitari i educatiu.

Prieto ha volgut destacar la importància de les administracions a l'hora de garantir la salut i el benestar de la ciutadania. Per això, Gandia fa anys que aposta per millorar en aquest àmbit fins a convertir-se en un referent sanitari a Espanya.  En aquest sentit, la primera autoritat municipal ha destacat el paper que jugarà el districte sanitari de Sanxo Llop com a pol d'atracció de noves inversions al camp de la salut que faran d'aquesta zona de la ciutat un clúster del sector sanitari.
Per aconseguir aquest objectiu, Prieto ha explicat que el primer eix ha de passar per la posada en marxa de noves infraestructures sanitàries com l'hospital infantojuvenil, la millora de la salut mental o la posada en marxa del nou Espai Sanitari de Roís de Corella, alhora que s'implanten empreses sanitàries a Sanxo Llop o s'aborda l'ampliació de l'hospital comarcal.

El segon dels eixos, passa per millorar la salut en tots els grups d'edat treballant des de la infància per inculcar hàbits de vida saludables. En aquest sentit, s'ha posat en marxa la iniciativa 'Radars' dirigida a actuar sobre la soledat no desitjada i, pel que fa a la salut mental, s'ha implantat un recurs gratuït que serà un punt de referència als barris per persones joves que presenten malestar emocional o estadis primerencs de problemes de salut mental.

Finalment, el tercer eix centra les intervencions en el foment de l'activitat física i l'esport utilitzant les instal·lacions municipals, tant cobertes com a l'aire lliure que han vist incrementat el seu nombre amb les zones situades junt a la pista polivalent al Raval, l'àrea per a l'exercici a l'aire lliure amb zona de calistènia o el circuit biosaludable a Corea i el Grau.

"Totes aquestes intervencions en diversos nivells, responen a una estratègia transversal", ha explicat Prieto qui ha afegit que, paral·lelament, s'estan implantant programes de vida saludable per a totes les edats.

Sobre les jornades, que versen sobre la promoció de l'activitat física en entorns locals, l'alcalde ha declarat que amb la participació en diversos àmbits com són la sostenibilitat, l'esport, l'urbanisme, l'educació... "podem aconseguir que tot això que treballem en un ajuntament genere salut. També sabem que els recursos d'un barri influeixen en la qualitat de vida de la ciutadania. Així, a Gandia ens esforcem perquè tots els districtes de la ciutat puguen gaudir d'espais que fomenten l'activitat física. En aquest sentit, Gandia ja és pionera a Espanya".

Prieto ha posat en valor la feina que la regidora delegada de Sanitat, Liduvina Gil, desenvolupa des del 2015 "amb iniciatives que demostren que un ajuntament pot fer molt per la salut i el benestar dels seus ciutadans".

Pujar