elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aquest dissabte es representa la Visitatio Sepulchri de Gandia

Aquest dissabte es representa la Visitatio Sepulchri de Gandia

    Dins dels actes de la Setmana Santa gandiana, el pròxim dissabte dia 31, a les 12,30 de migdia, tindrà lloc la tradicional representació de la Visitatio Sepulchri, el drama sacro-líric atribuït a Sant Francesc de Borja i que constitueix un dels elements més valuosos i antics del patrimoni cultural de Gandia.

    La Visitatio Sepulchri fou composta el 1550, sobrevivint a la prohibició del Concili de Trento, que impedia la celebració als temples d'actes no estrictament litúrgics. Va estar representant-se a Gandia durant els tres segles posteriors, fins a la seua desaparició en 1865.

    El drama narra els episodis de la mort i resurrecció de Crist, a través de càntics, acompanyats de música d'època medieval. Tradicionalment, es representava en dues jornades, Divendres Sant i Diumenge de Resurrecció però, des de l'any 2012, aquesta representació s'ha traslladat al Dissabte de Glòria, en un únic acte, que començarà a les 12,30 de migdia, des de la porta de la Col·legiata, fins arribar a l'església del Palau Ducal, on tindran lloc els moments més solemnes de l'obra.

    El 1998 la Visitatio Sepulchri fou recuperada, amb la reconstrucció completa del text, música i posada en escena, realitzada pel catedràtic de música D. José María Vives Ramiro, amb la col·laboració de la Junta Major de Germandats de Setmana Santa de Gandia, sent interpretada, des d'aquesta data, per l'Orfeó Borja de la nostra ciutat, amb l'organització del Departament de Cultura de l'Ajuntament de Gandia.

    Pujar