16 de juliol de 2020 16/7/20

Com fer front a les picades de les plagues del mosquit tigre

Com fer front a les picades de les plagues del mosquit tigre - (foto 1)
  • El mosquit tigre envaeix a gran velocitat els municipis de la Comunitat Valenciana i produeix una picada molt dolorosa que provoca inflor i rojez durant diversos dies

La plaga del mosquit tigre s'estén a gran velocitat per la Comunitat Valenciana, i són ja segons les últimes dades de la Conselleria de Sanitat, més de 300 municipis els que estan sent afectats per aquesta situació i les últimes informacions assenyalen un avanç ràpid cap a altres zones de la geografia espanyola.

El mosquit tigre produeix una picada dolorosa i molesta acompanyada de l'enrogiment de la pell que pot durar diversos dies. Per a combatre-ho, existeixen diverses estratègies que es poden posar en pràctica per a previndre les molestes picades d'insectes, especialment durant l'estiu:

  1.  Evita conservar a l'interior o l'exterior del domicili recipients que acumulen aigua i mantente allunyat d'espais amb aigua estancada.
  2. Tanca bé tots els recipients que es troben en l'exterior i les bosses de fem, sobretot, aquelles que contingues restes de menjar.
  3. Evita usar colònies i perfums que desprenguen olors dolces que atraguen els insectes.
  4. Usa roba que cobrisca la pell i evita els colors clars i brillants. A més, és recomanable sacsejar la roba abans d'usar-la si s'ha tendit en l'exterior.
  5. Deixa la llum apagada si tens les finestres obertes, ja que els insectes es dirigeixen cap a la llum. És convenient utilitzar *mosquiteras en finestres i portes, llits i bressols, fixant-les sota el matalàs.
Pujar