elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El final toc de queda aviva la por a possibles botellons i festes multitudinàries

El final toc de queda aviva la por a possibles botellons i festes multitudinàries
  • El sector de les discoteques avisa que és el que es produirà al no haver alternativa d'oci ja que ells hauran de tancar a les 2:00

Les discoteques podran tornar a obrir les portes a la Comunitat Valenciana a partir de dimarts 8 de juny. Però ho faran amb restriccions: prohibida la pista de ball i tancament abans de les 02:00. Per al sector és un tancament encobert ja que denuncia que la gent no anirà als seus locals i es quedarà prenent una copa on hi haja sopat abans.

A més, denuncien les festes il·legals i botellons que es poden produir amb la suspensió de el toc de queda si no hi ha oci alternatiu: "No s'entén que finalitzat el toc de queda i observant el que està succeint en altres ciutats espanyoles després de la fi de l'Estat d'Alarma, no es reconsideri treballar de la mà del sector per establir una oferta d'oci reglat i segur que garantixca les mesures necessàries i un espai on acudir de forma segura en aquest horari nocturn ", denuncien des CONHOSTUR.

És una cosa que ha reconegut el mateix president de la Generalitat, Ximo Puig, en roda de premsa: "En altres llocs la fi de les restriccions han anat acompanyades d'imatges d'imprudència que fins ara no ha passat a la Comunitat Valenciana i vull agrair-los a els joves valencians tot l'esforç que han fet aquest any ".

Puig ha agraït l'esforç dels joves valencians en aquest temps per protegir els seus majors i familiars i lamenta que actualment els nous contagis es produeixen en persones més joves: "Hem de ser conscients que cal atendre la seguretat sanitària".

Preguntat per l'hora límit per a l'oci nocturn a les dues de la nit, Puig ha respost que hi ha un avanç substancial però ha d'haver una progressió: "Estem veient com estan creixent els casos a la població jove. [...] És una mesura preventiva però no estem en una situació de superació absoluta. No hem de donar passos més enllà del que és raonable perquè poden haver retrocessos".

En qualsevol cas, Puig ha recordat que entrem "en un període d'esperança" sense perimetrajes ni restriccions horàries i amb esperança a l'estiu: "Tenim bones perspectives de recuperació amb el desplegament de més de mil milions d'euros en ajudes directes i amb el que representa la vacunació que és el gran actiu en aquest moment ". Aquesta setmana està previst que s'arribe a les tres milions de dosis inoculades i ja hi ha un milió de valencians immunitzats, ha recordat el president.

Pujar