elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una empresa de Burriana desenvolupa una intel·ligència artificial per a lluitar contra el coronavirus

Una empresa de Burriana desenvolupa una intel·ligència artificial per a lluitar contra el coronavirus
  • La pionera iniciativa permet saber si la gent porta la màscara posada en el transport públic, si es respecta la distància social o controlar l'aforament d'algun esdeveniment, tot això en temps real

Videos
Una empresa de Burriana desenvolupa una intel·ligència artificial per a lluitar contra el coronavirus
Una empresa de Burriana desenvolupa una intel·ligència artificial per a lluitar contra el coronavirus
MÉS FOTOS
Una empresa de Burriana desenvolupa una intel·ligència artificial per a lluitar contra el coronavirus - (foto 2)
Una empresa de Burriana desenvolupa una intel·ligència artificial per a lluitar contra el coronavirus - (foto 3)
Una empresa de Burriana desenvolupa una intel·ligència artificial per a lluitar contra el coronavirus - (foto 4)

Saber en uns segons qui no està portant la màscara posada en un metre ple de gent, detectar en un supermercat si s'està respectant la distància social o en qualsevol altre espai amb aglomeració. Tot això a través d'una aplicació que respon al segon per a millorar la nostra protecció i seguretat enfront del coronavirus. Alguna cosa que fa uns anys ens hauria resultat insòlit és hui una realitat i una empresa borrianenca ha pres la davantera en aquesta gran iniciativa per a lluitar contra el covid-19.

L'equip de Delfrom ha desenvolupat una intel·ligència artificial capaç de resoldre aquest tipus de problemes: detecció en temps real de màscares, detecció de la distància social en el lloc de treball, comptador de persones per zones i moltes més aplicacions a través d'algorismes per a donar resposta a una demanda que és cada vegada major.

Els algorismes d'intel·ligència artificial de Delfrom detecten si portes la màscara posada en tot moment i es rep l'alerta per email, SMS o WhatsApp. “Es tracta d'un algorisme de seguiment que reconeix a la persona i, en funció del que s'haja programat, permet saber si porta la màscara, si té la distància de seguretat suficient i altres aplicacions que es poden donar”, explica Alfonso Conde, un dels impulsors del projecte, a elperiodic.com.

Els creadors de Delfrom es dedicaven a la intel·ligència artificial abans encara que aplicant-ho a altres camps: “Hem fet proves de concepte per al fitxatge en les empreses, la detecció de matrícules en el pàrquing, entrenaments esportius i moviments en el camp futbol, detecció d'EPIs, etc”.

Però la nova realitat que ens ha desbordat a tots els va fer replantejar-se el que estaven fent per a reorientar-ho a aquesta nova necessitat. L'objectiu ara és oferir aquest servei d'intel·ligència a les empreses perquè puguen garantir la seguretat dels seus treballadors enfront del covid-19.

Aplicació en oci, esport i indústria

I és que la nova normalitat exigeix una distància social en restaurants, hotels i gyms. En el sector retail i restauració, per exemple es pot comptar a les persones que entren i ixen, amb i sense compra, o que fan cua de caixes. També es poden realitzar mapes de calor, tracking o millorar la seguretat davant els robatoris.

En esdeveniments esportius o socials, per exemple, es podrien controlar els aforaments, detectar les aglomeracions o fins i tot fer seguiment en els entrenaments per a una millor analítica: zones ocupades, zones d'atac i defensa, tàctiques…

Aplicació també en la indústria, en la detecció de EPIs llocs però també per a la classificació industrial (per tipus, calibre, maduresa, color, forma, taques) o fins i tot control de qualitat.

El projecte suposa un gran avanç i un important posicionament tecnològic per a Borriana, que pren la davantera en la lluita contra el coronavirus a través de la intel·ligència artificial.

Pujar