21 de novembre de 2019 21/11/19

L'Ajuntament del Campello li declara la guerra a la processionària

L'Ajuntament del Campello li declara la guerra a la processionària - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament del Campello li declara la guerra a la processionària - (foto 2)
  L'Ajuntament del Campello li declara la guerra a la processionària - (foto 3)
  L'Ajuntament del Campello li declara la guerra a la processionària - (foto 4)

  La Regidoria de Medi Ambient, de la qual és regidora Cynthia Alabès, a través de l'empresa concessionària del servei, Lokímica, està combatent la plaga de processionària des de mitjans de gener.

  En previsió de la proliferació d'aquesta plaga, la Regidoria de Medi Ambient va començar els tractaments químics per evitar la proliferació d'aquest perillós insecte i amb la retirada manual de les bosses que els contenen. El pla d'actuació preveu revisions i actuacions cada 15 dies, per part de Lokímica, i amb més freqüència per part dels tècnics de l'Ajuntament.

  El Parc Can es va tancar ahir per precaució davant la detecció de la presència de processionària i es va tornar a aplicar el tractament químic com a mesura de reforç. Els tècnics de Lokímica, han confirmat que s'han retirat algunes bosses que quedaven en pins propers al Parc Ca, però que en aquestes, els cucs estaven morts a causa de l'acció del tractament químic. Hui es tornarà a obrir el Parc Can amb tota normalitat.

  Cal recordar que la processionària és un insecte altament tòxic per a animals i sobretot per a persones. Per a l'Ajuntament és una prioritat combatre-la i per això es prenen mesures proactives que busquen eradicar el problema amb antelació. La principal problemàtica ve de les finques de particulars que no actuen contra aquesta plaga. Així les bosses de processionària proliferen en jardins privats, en els quals l'Ajuntament no pot actuar, i es converteixen així en focus d'expansió de la plaga. El fort vent que ha afectat la nostra zona en les últimes setmanes, ha provocat el trencament de les branques en què es troben les bosses de processionària, facilitant la seva expansió a zones lliures d'aquesta plaga.

  Des de la Regidoria de Medi Ambient es va a iniciar una campanya de comunicació directa amb propietaris, administradors de finques, escoles privades, ... per informar-los directament dels perills que comporta aquesta plaga i de l'obligació que tenen els propietaris de combatre-la de forma preventiva a els seus jardins i parcs privats.

  ocultar
  L'Ajuntament del Campello li declara la guerra a la processionària
  Pujar