26 de gener de 2020 26/1/20

Rescatats a Dénia dos nàufrags després de ser envestits per una barca que va fugir

Rescatats a Dénia dos nàufrags després de ser envestits per una barca que va fugir - (foto 1)
  • Una de les víctimes va poder arribar pels seus propis mitjans a la riba indicant als agents que el seu company es trobava en parador ignorat

Dos nàufrags van ser rescatats en les proximitats de la zona de les Rotes (Dénia) després de patir un accident amb una altra embarcació, la qual va fugir del lloc deixant als navegants ferits en el mar.

Els fets van tindre lloc durant la matinada del diumenge, quan una trucada alertava als agents d'un accident marítim en les proximitats de la platja dels Gires (Dénia), on dos navegants pel que sembla es trobaven nàufrags ferits en el mar.

Quan els agents van arribar al lloc es van trobar en la riba a un dels afectats en un alt estat de nerviosisme i ple de corts. Aquesta persona va manifestar als agents que la seua barca s'havia afonat després de l'envestida patida per una altra embarcació, la qual, després dels fets, es va donar a la fugida deixant-los ferits en el mar. En aqueix moment es desconeixia el parador de l'altre navegant.

Ràpidament es va establir un dispositiu de cerca en el qual van participar efectius de Policia Nacional, Guàrdia Civil, Policia Local i Salvament Marítim.

Quan els serveis sanitaris van atendre el ferit, els agents van començar a donar batudes al llarg de tota la platja dels Gires trobant-se per tot el trajecte restes de l'embarcació col·lisionada, quan de sobte van albirar a uns cent metres de la riba a una persona alçant les mans mentre demanava auxili.

Li van salvar la vida in extremis

Immediatament, un agent de la Policia Nacional va informar la Sala Operativa del 091 de la ubicació exacta de l'altre nàufrag per a, seguidament, llançar-se al costat d'un altre agent de la Policia Local de Dénia a l'aigua per a procedir al seu rescat.

Els dos agents van nadar contra corrent fins a arribar al ferit, el qual es trobava exhaust, amb clars símptomes d'hipotèrmia i amb una cama fracturada.

Després d'immobilitzar-ho en l'aigua ho van traslladar de nou nadant fins a la riba perquè fóra atés immediatament pels serveis sanitaris fins a l'arribada de l'helicòpter de Salvament Marítim que el va traslladar a l'Hospital Marina Salut de Dénia. En el rescat dels dos navegants, veïns de València de 44 anys, van participar efectius de la Policia Nacional, Guàrdia Civil, Policia Local, Salvament Marítim i dues persones civils.

Pujar