4 de juliol de 2020 4/7/20

Podem demana la compareixença de Puig en Corts perquè explique les negociacions per a la reversió de l'Hospital de Dénia

Podem demana la compareixença de Puig en Corts perquè explique les negociacions per a la reversió de l'Hospital de Dénia - (foto 1)

  El síndic del grup parlamentari de Podem, Antonio Estañ, ha demanat hui que es convoque la Diputació Permanent perquè el president del Consell, Ximo Puig, rendisca comptes sobre les negociacions mantingudes amb la concessionària sanitària DKV per a revertir la gestió privada de l'hospital de Dénia en aquesta legislatura.

  Estañ ha reclamat al Consell transparència per a abordar la reversió, «ja que tot indica que les negociacions en l'ombra no han donat resultats» i ha explicat que «és temps de solucions, després d'anys de promeses posposades»

  Podem considera que «encara hi ha temps de complir el compromís que va adquirir Puig fa més de tres anys, dient que abans que aquesta legislatura es recuperaria aquest departament a la sanitat pública» i ha recordat Dénia és el departament de salut en el qual el model Alzira «ha recollit major oposició ciutadana i que ha demostrat manques importants».

  Dénia, ha insistit, «és on millor s'observen les conseqüències de les privatitzacions: hi ha una ràtio escassa de personal i de llits. Hi ha una fugida constant de professionals per una càrrega de treball excessiva i unes condicions laborals i salarials que no convencen. Són circumstàncies que qüestionen la sostenibilitat i qualitat assistencial del departament de salut».

  «Queda poc temps, però pot ser suficient, si el govern valencià actua amb decisió i ambició per a complir la seua promesa; necessitem que passe de les paraules a les accions perquè la seua credibilitat no es veja compromesa quan calga reeditar el Pacte del Botànic», ha advertit.

  Estañ ha garantit que si el PSPV no ho fa serà Podem qui assegurarà la reversió al sistema públic de l'hospital de Dénia en la pròxima legislatura, al mateix temps que impulsarà la reversió del departament de salut de Torrevella, la concessió de la qual expira en 2021 i abordarà la d'Elx-Crevillent i la de Manises.

  Pujar