25 de setembre de 2020 25/9/20

Candela: “Necessitem un govern que sàpia que apostar pel tren és cuidar la terra”

Candela: “Necessitem un govern que sàpia que apostar pel tren és cuidar la terra” - (foto 1)

  La candidatura conformada per Compromís i Més País ha denunciat l'estat de les infraestructures ferroviàries de la Comunitat Valenciana aquest cap de setmana en la Marina Alta, una comarca alacantina desconnectada de la xarxa ferroviària que uneix Alacant amb València des de fa 45 anys i que solament té el cotxe com a mitjà de transport. “Necessitem un govern que sàpiga que apostar pel tren és cuidar la terra i facilitar a la gent que puga viure el seu dia al marge del cotxe”, ha assenyalat el candidat al Congrés dels Diputats, Ignasi Candela.

  La candidatura ha defensat aquest cap de setmana a Dénia -en l'assemblea del desbloqueig i diverses reunions junt la número 2 de la candidatura, María José García- l'aposta per aquest mitjà de transport en detriment d'uns altres com un pas imprescindible en la lluita contra el canvi climàtic d'un territori que es troba en emergència climàtica. “És un dels majors reptes que hem d'afrontar com a societat i la major part de les nostres propostes programàtiques aniran en aqueixa direcció”, ha assenyalat Ignasi Candela,qui aquest dilluns presentarà al costat de Llum Quiñonero, candidata al Congrés, el programa de Compromís-Més País a les eleccions del 10 de novembre.

  “Que en 45 anys ni un sol Govern d'Espanya haja sabut unir per tren les costes valenciana i alacantina és significatiu. I que en el context d'emergència climàtica que patim, des de la Moncloa ningú haja avançat en els dos anys en construir 30 quilòmetres de ferrocarril entre Dénia i Gandia no augura ni un bon futur per a la ciutadania de la Comunitat Valenciana ni per a la de la resta de l'Estat”, ha manifestat Candela, argumentant així la necessitat de formacions a Madrid amb clara vocació ecologista.

  Transferència de la xarxa de rodalies

  El tren de rodalies de l'arc mediterrani és el més antiquat de l'Estat amb una única via, sense electrificar i sense soterrar. El nombre de viatgers ha passat dels 3,1 milions de passatgers que usaven la línia C-1 del Rodalies Murcia- Alacant en 2008 als 2,3 milions que ho fan a 2017. Més Compromís reclama en el seu programa la transferència per part de l'Estat de la xarxa de Rodalies al Consell valencià i una inversió en aquesta infraestructura que rondaria els 3.600 milions d'euros. 

  Pujar