3 de desembre de 2020 3/12/20

Cs demana eliminar les traves burocràtiques per a garantir l'accés als medicaments relacionats amb la diabetis

Cs demana eliminar les traves burocràtiques per a garantir l'accés als medicaments relacionats amb la diabetis - (foto 1)
  • Yaneth Giraldo reclama implantar la recepta electrònica i la finestreta única i eliminar el sistema de visat “que està generant problemes i desigualtats”

El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) per a exigir l'eliminació de les traves burocràtiques i garantir l'accés als medicaments relacionats amb la diabetis. Així ho ha avançat la portaveu de Sanitat de Cs, Yaneth Giraldo, qui ha explicat que “aquestes persones, a més de bregar amb els problemes de la seua malaltia, han de bregar amb els inconvenients de la burocràcia”.

La PNL del partit liberal també insta la Conselleria de Sanitat a “destinar els recursos necessaris per a avançar en la prevenció, intervenció, foment d'hàbits saludables i detecció precoç de la diabetis” i a “implantar la recepta electrònica i la finestreta única en l'accés als medicaments per a pacients i usuaris de la sanitat”.

També reclama al Govern central que realitze “un informe sobre l'adherència terapèutica efectiva de les persones que pateixen malalties cròniques, amb referència expressa a l'efecte de l'actual disseny del sistema de copagament farmacèutic sobre aquests pacients”. Així mateix, Cs reclama “eliminar el sistema de visat perquè està generant disfuncionalitats i desigualtats, entre les Comunitats Autònomes”.

Aquest sistema, segons ha comentat Giraldo, “s'ha convertit en una barrera per als pacients, pels trasllats que ha de fer l'usuari per a obtindre el medicament i per l'excés de burocràcia”. “Aquesta situació afecta sobretot a aquells pacients crònics que necessiten un tractament farmacològic continuat, com és el cas de la diabetis, però també un grup de crònics com els malalts d’EPOC, més vulnerables ara, si cap, en aquesta crisi del COVID”, ha afegit, al mateix temps que ha subratllat la importància de “treballar per a millorar l'accessibilitat de tots els pacients als medicaments i a una sanitat pública de qualitat”.

Pujar