elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El dèficit de la Comunitat València es dispara

El dèficit de la Comunitat València es dispara
  • Segons les previsions, enguany podria arribar a aconseguir el 1,8% del PIB

L'any econòmic acabarà amb un augment dèficit en la Comunitat Valenciana que pot arribar a aconseguir fins al 1,8% del PIB, segons les previsions de tancament publicades per la Fundació d'Estudis d'Economia Aplicada (FEDEA).

Unes conclusions que situen el dèficit cinc dècimes per damunt del tancament de l'any passat, quan es va aconseguir el 1,3% del PIB.

De complir-se les previsions estaríem davant les pitjors dades de dèficit del conjunt de les comunitats autònomes en els últims anys, perquè cal recordar que l'objectiu estava marcat en una desviació del 0,1% i de mitjana s'està produint una del 0,4%.

L'informe publicat per la fundació acumula dades fins al mes de juliol, i posa l'accent principalment en la situació per la qual travesse Espanya la qual estaria influència d'una forma molt directa en l'economia.

Sis autonomies compleixen

Les previsions per al tancament d'enguany estimen que únicament sis autonomies compliran amb el pla de dèficit: País Basc, Canàries, Navarra, Balears i la Rioja.

Finalment, en la projecció del tancament d'any preveu les següents dades per comunitats: Comunitat Valenciana -1,8%, Murcia -1,4%; Extremadura -1,7%; Castella el Gallimarsot i Cantàbria -1%; -0,3%; Balears i La Rioja, -0,1%; Galícia, 0%; País Basc, 0,6%; Canàries, 0,7% i Navarra, 1,3%; 1%; Aragó, -0,7%; Astúries i Catalunya i Castella i Lleó -0,4%

Pujar